Warmtepomp Zevenhuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Zevenhuizen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde methode om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €345,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende facetten. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Zevenhuizen.
warmtepomp-installateur-2761

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Veilige manier van verwarmen
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2761
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31230 M3
Stroom-verbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Zevenhuizen

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene producten. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zevenhuizen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bekijkt jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Zevenhuizen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met deze pagina lees jij in een zeer korte periode de beste installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2761).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij gebruikt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Op deze website doorzoek je bruikbare raadgeving aangaande de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Zevenhuizen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €195,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €6.900 en €17.100. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het onderscheid is de bron van energie. Elke vorm heeft weer individuele eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.025 en €6.675 bij een verwarmingsmonteur uit Zevenhuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zevenhuizen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert een significant lagere energierekening. Dankzij een flinke subsidie haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €7800. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €2900. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door specifieke aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €23000Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€13200 – €24200Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5450 – €7275Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3850 – €6075goede performance, vraagt veel stroom
Hybride€2275 – €5000Voor veel woningen interessant

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Zevenhuizen verbruikt circa 1230 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energieleverancier als Greenchoice of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing fluctueert tussen de €275 tot €325. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €190 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€703
Buitenlucht2700kWh€478€225
Bodemwarmte1900kWh€337€366
Hybride1450 kWh + 400 M3€513€190

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals lucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zevenhuizen?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden enkele van deze zaken: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Het systeem wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Zuidplas?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan is er de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Zuidplas. Het is een unieke lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.zuidplas.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Zevenhuizen. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €975 tot wel €1850. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Zevenhuizen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je grofweg €1525.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal grofweg €2100.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€150, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecWZS 122K3M14 KW€3200,-
LGTherma V HM161M U3212 KW€2500,-
Alpha InnotecLW 101A-HT 28 KW€2100,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een comfortabel klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand is er een handig stappenplan van de warmteservice Zevenhuizen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren resulteert in een gezond binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van het energiegebruik heeft te maken met verwarmen en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Moerkapelle, Zevenhuizen, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!