Warmtepomp Moerkapelle

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Moerkapelle? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een zuinige en duurzame benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van meerdere elementen. Hierna tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Moerkapelle.
warmtepomp-installateur-2751

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Veilige oplossing
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode-regio2751
Netnummer079 (+3179)
Gasgebruik M31230 M3
Stroomgebruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Moerkapelle

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit tal van onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Moerkapelle kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Moerkapelle? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door onze tool lees jij zonder problemen warmtepomp installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2751).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp benut de energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna vind je actuele info inzake beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Moerkapelle heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €300,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.700 en €22.000. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het onderscheid zit hem in de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw normale gasketel. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.550 en €4.450 bij een verwarmingsmonteur uit Moerkapelle (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-moerkapelle

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies profiteer jij van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €6000. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2000. De totaalprijs wordt getekend door velerlei factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €26000Veel besparen, hoge investering
Water-water€13400 – €25000Koelende functie
Lucht-lucht€4700 – €6200Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4400 – €6600Goedkope installatie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2925 – €6150Voor veel woningen interessant

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Moerkapelle gebruikt ongeveer 1230 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een energiemaatschappij als Eneco of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing ligt tussen de €245 tot €375. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €140 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€702
Buitenlucht2700kWh€470€232
Bodemwarmte1725kWh€330€372
Hybride1600 kWh + 400 M3€505€197

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als de buitenlucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Moerkapelle?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met verschillende vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat wordt aangesloten op jouw normale gasketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Zuidplas?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario kan je kiezen voor de unieke groene lening in de gemeente Zuidplas. Het gaat om een speciaal soort lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.zuidplas.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Moerkapelle. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €975 en kunnen oplopen tot €3000. Onderzoek doen naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Moerkapelle (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op ongeveer €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op plusminus €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf zo’n €2275.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecWZS 102K3M11 KW€2900,-
LGTherma V HM143M U3212 KW€2500,-
Alpha InnotecLW 81A-LUX 2.07 KW€1850,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een prettige leefomgeving. Hoe werkt dit? Bijgaand tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Moerkapelle aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende zorg je dat de warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Vaak gaat het om driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik heeft te maken met onze verwarming en warm water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Moerkapelle, Zevenhuizen, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!