Warmtepomp Moordrecht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Moordrecht? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij maakt slim gebruik van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en ecologische aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan ontvang je een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van diverse zaken. Op warmtepomprevolutie.nl lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Moordrecht.
warmtepomp-installateur-2811

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Beschikt over koelende functie
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2811
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomgebruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Moordrecht

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Er zijn flink wat onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Moordrecht biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Moordrecht? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door warmtepomprevolutie.nl doorzoek je veelzijdige installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2811).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie gebruikt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Hieronder doorzoek jij waardevolle aanbevelingen met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Moordrecht heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en de potentiële besparing ligt op €350,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €4.500 en €23.000. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke installatie heeft relevante pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.875 en €4.425 bij een verwarmingsmonteur uit Moordrecht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-moordrecht

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Maar, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door een royale subsidie haal jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €6700. Een hybride systeem koop je al vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op specifieke onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €26300Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€17700 – €21500Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4150 – €6350Relatief voordelig
Lucht-water€4250 – €6500Totaaloplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2250 – €5200Voor veel woningen interessant

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Moordrecht verbruikt ongeveer 1230 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een energiemaatschappij als Budget Energie of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing ligt tussen de €270 tot €330. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €125 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1075m3€705
Buitenlucht2625kWh€494€212
Bodemwarmte1950kWh€353€353
Hybride1550 kWh + 475 M3€529€176

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als omgevingslucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Moordrecht?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden enkele van deze mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Zuidplas?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Zuidplas. We hebben het over een een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.zuidplas.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Moordrecht. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €800 tot plusminus €1600. Interesse naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Moordrecht (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergeven ze plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze zo’n €1700.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij grofweg €2250.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Alpha InnotecSWC 62H37 KW€2800,-
LGMulti V ARUN100LTE4 + ARNH10GK2A231 KW€4400,-
Alpha InnotecLW 121A-HT 210 KW€2300,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een optimaal binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Moordrecht aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van ons energieverbruik komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Moerkapelle, Zevenhuizen, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!