Warmtepomp Midden-Delfland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Midden-Delfland? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en ecologische aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €170,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van meerdere elementen. Op deze pagina tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Midden-Delfland.
warmtepomp-installateur-2636

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Je woning van het gas af
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode2636
Netnummer015 (+3115)
Gas-verbruik M31210 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Midden-Delfland

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat allerlei producten. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Midden-Delfland kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter inspecteert jouw huis en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Midden-Delfland? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels de warmtepomp-vergelijker bekijk je in een zeer korte periode installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (2636).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als categorie huis, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. In het volgende stukje check je praktische details over beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Midden-Delfland kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €290,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.700 en €12.800. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke vorm wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.450 en €6.100 bij een verwarmingsmonteur uit Midden-Delfland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-midden-delfland

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Echter, je realiseert flink lagere energiekosten. Door middel van de huidige subsidies behaal je een interessante terugverdientijd. 0is er vanaf €6600. De hybride warmtepomp is er vanaf €2700. De totaalprijs wordt berekend door verscheidene factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €24900Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€17100 – €21400Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5150 – €7100Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3550 – €7075Aansluitbaar op CV, buitenunit maakt geluid
Hybride€2350 – €5250Interessante prijzen

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Midden-Delfland consumeert circa 1210 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier van energie als Greenchoice of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing varieert van €280 tot €325. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €200 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1150m3€698
Buitenlucht2775kWh€475€223
Bodemwarmte1850kWh€335€363
Hybride1325 kWh + 450 M3€510€188

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Midden-Delfland?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren enkele randvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. De installatie is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Delfland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval is er de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Midden-Delfland. Het is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.middendelfland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Midden-Delfland. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €575 en lopen op tot wel €3850. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Midden-Delfland (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze plusminus €1675.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf om en nabij €2300.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€100, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
LGTherma V HM031M.U423 KW€1600,-
Stiebel-EltronWWK 220 Electronic (231208)0 KW€1250,-
WaterkotteEco Touch DS 5014.5 Ai (B/W)9 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een aangenaam wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Midden-Delfland aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo zorg je dat warme lucht de woning ontglipt. Een solide isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren betekent een prettig klimaat in huis zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De benodigde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Schipluiden, Maasland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente