Warmtepomp Pijnacker-Nootdorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Pijnacker-Nootdorp? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en milieuvriendelijke methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €315,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van verscheidene facetten. Op onze website ontdek je meer info over een warmtepomp kopen in Pijnacker-Nootdorp.
warmtepomp-installateur-2641

 • Volledig van het gas af
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Los van de energieleverancier
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode-regio2641
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31010 M3
Stroomgebruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Pijnacker-Nootdorp

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Het aanbod omslaat diverse producten. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Pijnacker-Nootdorp kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter bekijkt de woning en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Pijnacker-Nootdorp? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van deze pagina vergelijk je waardevolle de beste installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (2641).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Na uiterlijk een week volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij gebruikt warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Hieronder ontdek jij accurate info met betrekking tot de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Pijnacker-Nootdorp kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €5.600 en €24.000. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw reguliere CV-ketel op gas. Een prima manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.900 en €5.875 bij een verwarmingsmonteur uit Pijnacker-Nootdorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-pijnacker-nootdorp

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Gelukkig, het resulteert in veel minder stookkosten. Door middel van aantrekkelijk subsidies realiseer je een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €7900. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €3300. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door velerlei onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €24700Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€14900 – €23000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5200 – €6475Zeer betaalbaar
Lucht-water€5000 – €6975Goedkope installatie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2525 – €5300Voor praktische elke woning

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Pijnacker-Nootdorp verbruikt grofweg 1010 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een energiemaatschappij als Delta of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €260 tot €385. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €175 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1200m3€707
Buitenlucht2425kWh€460€247
Bodemwarmte2025kWh€318€389
Hybride1350 kWh + 350 M3€495€212

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals lucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Pijnacker-Nootdorp?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden meerdere mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Pijnacker-Nootdorp?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Pijnacker-Nootdorp. Het betreft een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.pijnacker-nootdorp.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Pijnacker-Nootdorp. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met model en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €525 tot gemiddeld €2800. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Pijnacker-Nootdorp (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze ong. €1775.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij om en nabij €2500.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
LGTherma V HM163M U3213 KW€2600,-
Stiebel-EltronWWS 20 (233898)0 KW€1100,-
WaterkotteEco Touch DS 5023.5 Ai (B/W)16 KW€3400,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een aangenaam wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Pijnacker-Nootdorp aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren draait uit op een comfortabel leefklimaat zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op stroom. Dit stukje elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente