Warmtepomp Lettelbert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Lettelbert? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een relatief goedkope en milieuvriendelijke benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €310,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van allerlei factoren. Hierna bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Lettelbert.
warmtepomp-installateur-9827

 • Een verantwoorde keuze
 • Verkoeling in de zomer
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcode-regio9827
Netnummer0594 (+31594)
Gas-verbruik M31640 M3
Stroom-verbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Lettelbert

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt honderden onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lettelbert kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Lettelbert? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl vergelijk jij in een zeer korte periode verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9827).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type woning, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. In circa 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. Onderstaand doorzoek jij samengestelde informatie met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Lettelbert heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en je bespaart al snel €190,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.300 en €16.200. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elk model wordt gekenmerkt door eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt warmte uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw reguliere CV-ketel. Een prima manier om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.050 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Lettelbert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lettelbert

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in december 2023?

De warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via de hoge subsidie profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €5800. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2000. Het prijskaartje wordt mede bepaald door specifieke variabelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €25400Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€15000 – €21500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5250 – €7400Werkt ook als een airco
Lucht-water€4950 – €6150Totaaloplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2425 – €6200Hoge subsidie

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Lettelbert gebruikt circa 1640 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een energieleverancier als Greenchoice of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar komt uit tussen de €205 tot €395. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €140 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1075m3€708
Buitenlucht2625kWh€474€234
Bodemwarmte1800kWh€333€375
Hybride1525 kWh + 450 M3€510€198

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Lettelbert?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. We hanteren een stuk of wat eisen: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Leek?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening via jouw gemeente Leek. We hebben het over een een unieke lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.leek.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Lettelbert. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €825 tot plusminus €1750. Interesse naar de actuele subsidie in december 2023 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Lettelbert (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) vergeven ze circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1625.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij pakweg €2025.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€150, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HidrosLZT.1002.NN59 KW€7050,-
Western AirconditioningBETA REV RFE HP 5.238 KW€4950,-
HautecHCS-PN-144 (88SH1481SDPN5)41 KW€5900,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een optimaal wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Lettelbert aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee vermijd je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren betekent een prettige leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota komt voort uit verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Leek, Zevenhuizen, Tolbert, Midwolde, Lettelbert, Oostwold, Enumatil.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!