Warmtepomp Niekerk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Niekerk? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een efficiënte en ecologische benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van allerlei randvoorwaarden. Op deze pagina bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Niekerk.
warmtepomp-installateur-9822

 • Een verantwoorde warme woning
 • Aangenaam leefcomfort
 • Los van de energieleverancier
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9822
Netnummer0595 (+31595)
Gas-verbruik M31760 M3
Stroom-gebruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Niekerk

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden velerlei oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Niekerk kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt jouw woning en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Niekerk? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij warmtepomprevolutie.nl check je binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9822).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Na 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de manier van isoleren. Op deze website ontdek jij bruikbare informatie aangaande de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Niekerk kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €215,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.500 en €17.200. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel. Een laagdrempelige manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.450 en €6.675 bij een verwarmingsmonteur uit Niekerk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-niekerk

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Met behulp van lucratieve subsidies geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €7300. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €2500. De uiteindelijke rekening komt tot stand door specifieke factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €28000Veel vermogen, relatief duur
Water-water€14300 – €20700Kan ook koelen
Lucht-lucht€3850 – €7000Zeer betaalbaar
Lucht-water€3800 – €6575Aansluitbaar op CV, geplaatst met buitenunit
Hybride€2525 – €6500Snel en goedkoop

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Niekerk verbruikt pakweg 1760 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een leverancier van energie als Essent of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €215 tot €360. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €160 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1000m3€706
Buitenlucht2375kWh€459€247
Bodemwarmte1925kWh€318€388
Hybride1325 kWh + 550 M3€494€212

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Niekerk?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Grootegast?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Grootegast. Het betreft een tijdelijke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.grootegast.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Niekerk. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies variëren van €800 en kunnen oplopen tot €2000. Interesse naar de huidige subsidie in februari 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Niekerk (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze plusminus €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op pakweg €1625.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf om en nabij €2375.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HidrosLHA.1002.XL61 KW€7250,-
Western AirconditioningBETA REV RFE HP 3.231 KW€4250,-
HautecHCS-PN-94 (88SF0941SDPN5)26 KW€4400,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Niekerk aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Vaak gaat het om dakisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren mondt uit in een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit onze verwarming en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Grootegast, Lutjegast, Opende, Oldekerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!