Warmtepomp Bosch en Duin

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Bosch en Duin? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een economische en duurzame aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en je profiteert van een besparing tot wel €230,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van allerlei aspecten. Als je iets verders scrollt lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Bosch en Duin.
warmtepomp-installateur-3735

 • Een duurzame oplossing
 • In de zomer een koelende functie
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcodegebied3735
Netnummer030 (+3130)
Gas-gebruik M31500 M3
Stroomgebruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Bosch en Duin

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden velerlei systemen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bosch en Duin biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert de woning en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Bosch en Duin? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl bekijk jij vandaag nog de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (3735).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals categorie woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem benut de energie uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. In de volgende paragraaf ontdek je samengestelde informatie over alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Bosch en Duin kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de potentiële besparing ligt op €215,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.100 en €19.600. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.275 en €6.800 bij een verwarmingsmonteur uit Bosch en Duin (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bosch-en-duin

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. D.m.v. een zeer aantrekkelijke subsidie krijg jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €6200. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2300. De uiteindelijke rekening wordt berekend a.d.h.v. specifieke onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €28000Hoog rendement, erg duur
Water-water€16300 – €21300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4950 – €6500Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5050 – €6850Gemakkelijk plaatsen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2000 – €5200Ook voor oudere woning

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Bosch en Duin gebruikt circa 1500 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €245 tot €395. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €185 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1125m3€723
Buitenlucht2575kWh€499€224
Bodemwarmte1650kWh€354€369
Hybride1600 kWh + 575 M3€535€188

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Bosch en Duin?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn enkele van deze vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Hij is actief naast jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Zeist?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening via de gemeente Zeist. Dit is een kortlopende lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.zeist.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Bosch en Duin. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €500 en kunnen oplopen tot €2800. Benieuwd naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Bosch en Duin (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je pakweg €1650.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal grofweg €2000.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€125, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AT-TECLWP14-Monoblock10 KW€2300,-
MDVRSJ-35/300RDN3-F10 KW€1100,-
Alpha InnotecSW 42H36 KW€2800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Bijgaand kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Bosch en Duin aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zodoende mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren draait uit op een prettige leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Centrum Zeist, Zeist-Noord, Zeist-West, Zeist-Oost, Zeister Bos en omgeving, Huis Ter Heide, Bosch en Duin.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!