Warmtepomp Den Dolder

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Den Dolder? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een economische en duurzame methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €320,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan meerdere randvoorwaarden. Verderop lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Den Dolder.
warmtepomp-installateur-3734

 • Vermindering Milieu-impact
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Je woning van het gas af
 • Hogere woningwaarde
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode-regio3734
Netnummer030 (+3130)
Gas-verbruik M31500 M3
Stroom-gebruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Den Dolder

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Je hebt keuze uit honderden versies. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Den Dolder kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter bestudeert jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Den Dolder? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels de warmtepomp-vergelijker ontdek je zonder moeite warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (3734).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals soort woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl tref je actuele aanbevelingen die gaan over de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Den Dolder kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.000 en €14.300. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het onderscheid valt samen met de bron. Elk type heeft zijn eigen eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.825 en €5.300 bij een verwarmingsmonteur uit Den Dolder (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-den-dolder

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een flinke subsidie heb jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €6400. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2300. De totaalprijs wordt getekend door verscheidene randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €23400Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€16900 – €20000Beste rendement
Lucht-lucht€5350 – €7450CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5300 – €6525Goedkoop, veel stroom benodigd
Hybride€2900 – €6650Eenvoudig aan te sluiten

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Den Dolder gebruikt pakweg 1500 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een energie aanbieder als Engie of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing fluctueert tussen de €245 tot €395. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €180 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1175m3€722
Buitenlucht2350kWh€491€231
Bodemwarmte2025kWh€347€375
Hybride1500 kWh + 350 M3€527€195

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Den Dolder?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden enkele van deze zaken: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem werkt slim samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Zeist?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een speciale groene lening bij gemeente Zeist. Kort gezegd een speciale lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.zeist.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Den Dolder. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met model en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €850 tot doorgaans €2650. Informeren hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Den Dolder (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je ong. €1800.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf ong. €2200.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€250, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
AT-TECLWP10-Monoblock7 KW€2000,-
MAXA Advantixi-MAX 069567 KW€7850,-
Alpha InnotecSWC 192K321 KW€3900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Den Dolder aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zodoende verhinder je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie zorgt voor een gezond leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door onze verwarming en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Centrum Zeist, Zeist-Noord, Zeist-West, Zeist-Oost, Zeister Bos en omgeving, Huis Ter Heide, Bosch en Duin.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!