Warmtepomp Austerlitz

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Austerlitz? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en je bespaart al snel €310,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal verschillende facetten. Hierna lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Austerlitz.
warmtepomp-installateur-3711

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Veilig alternatief
 • Flinke subsidies

ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3711
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31500 M3
Stroom-gebruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Austerlitz

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt tal van systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Austerlitz kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Austerlitz? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels onze tool ontdek jij snel en eenvoudig (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (3711).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als categorie huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken als er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Verderop lees je actuele adviezen ten aanzien van populaire warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Austerlitz kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.500 en €18.000. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elke pomp heeft zijn eigen kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.125 en €4.175 bij een verwarmingsmonteur uit Austerlitz (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-austerlitz

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op veel minder stookkosten. Aan de hand van een hoge subsidie haal jij een korte terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7900. De hybride warmtepomp is er vanaf €2000. De uiteindelijke investering wordt bepaald door verscheidene zaken zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €25200Hoge subsidie, erg duur
Water-water€17700 – €21100Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5250 – €7175CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3950 – €6200Kan ook koelen, hoog energiegebruik
Hybride€2200 – €6050Zeer betaalbaar

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Austerlitz consumeert ongeveer 1500 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een leverancier als Essent of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing komt uit tussen de €275 tot €360. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €150 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1225m3€720
Buitenlucht2400kWh€475€245
Bodemwarmte1700kWh€331€389
Hybride1500 kWh + 350 M3€511€209

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Austerlitz?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp is een aanvulling op jouw traditionele gasketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Zeist?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Zeist. Het is een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.zeist.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Austerlitz. De omvang van de subsidie komt tot stand door het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €900 tot gemiddeld €3000. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Austerlitz (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) heb je recht op ong. €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze circa €1675.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2025.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
AT-TECLWP6-Monoblock4 KW€1700,-
MAXA Advantixi-HWAK/V4 14T11 KW€2400,-
Alpha InnotecSWC 142K315 KW€3300,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een optimale leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Austerlitz aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zo verhinder je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar verwarmen en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Centrum Zeist, Zeist-Noord, Zeist-West, Zeist-Oost, Zeister Bos en omgeving, Huis Ter Heide, Bosch en Duin.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!