Warmtepomp Esch

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Esch? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp neemt energie uit buitenlucht, grond of water. Het is een efficiënte en verantwoorde aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €310,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan ontvang je een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van een aantal verschillende randvoorwaarden. Op onze website bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Esch.
warmtepomp-installateur-5296

 • Kies voor een beter milieu
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Combineren met zonnepanelen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode-regio5296
Netnummer0411 (+31411)
Gas-verbruik M31700 M3
Stroomgebruik kWh3680 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Esch

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. We hebben te maken met verscheidene systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Esch kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Esch? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. onze website tref je eenvoudig erkende installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5296).
 2. Specificeer de woning. Zoals type en leeftijd huis, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl check je praktische info die gaan over de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Esch heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €320,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €6.500 en €23.100. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elke installatie heeft relevante kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.375 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Esch (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-esch

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het betekent een significant lagere energierekening. Met behulp van interessante subsidies profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €7100. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €3000. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door diverse aspecten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €23400Veel vermogen, relatief duur
Water-water€17600 – €24300Beste rendement
Lucht-lucht€4050 – €6275Kan ook als airco werken
Lucht-water€5250 – €6950Goedkope installatie, geleverd met buitenunit
Hybride€2625 – €5950Eenvoudig aan te sluiten

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Esch gebruikt ong. 1700 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energie aanbieder als Budget Energie of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €205 tot €390. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €190 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1125m3€654
Buitenlucht2575kWh€445€209
Bodemwarmte1950kWh€314€340
Hybride1600 kWh + 425 M3€477€177

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Esch?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden meerdere voorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij werkt samen met jouw traditionele CV-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Haaren?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening in de regio Haaren. Het is een tijdelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.haaren.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Esch. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €875 tot plusminus €3600. Benieuwd naar de actuele subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Esch (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze circa €1675.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf ong. €2450.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Climavenetai-KIR-MTD 0091t20 KW€3300,-
NIBEF3702 KW€1350,-
CIATAQUACIAT CALEO TD 15039 KW€5050,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een aangenaam leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder is er een handig stappenplan van de warmteservice Esch aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie mondt uit in een optimale leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de totale energierekening komt voort uit verwarmen en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Deze elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Haaren, Helvoirt, Esch, Biezenmortel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!