Warmtepomp Helvoirt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Helvoirt? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een economische en milieuvriendelijke oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €295,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende elementen. Op onze website vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Helvoirt.
warmtepomp-installateur-5268

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Kan ook werken als airco
 • Het verwarmen van morgen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode-regio5268
Netnummer0411 (+31411)
Gasgebruik M31700 M3
Stroomgebruik kWh3680 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Helvoirt

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. We onderscheiden allerlei versies. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Helvoirt kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Helvoirt? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Geholpen door onze vergelijker tref je vandaag nog (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5268).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp onttrekt warmte uit lucht, bodem of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Verderop vind jij samengestelde raadgeving aangaande beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Helvoirt kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en de potentiële besparing ligt op €225,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.400 en €24.200. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw huidige HR-ketel op gas. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.900 en €7.350 bij een verwarmingsmonteur uit Helvoirt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-helvoirt

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Maar, het betekent flink lagere energiekosten. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer jij van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €6600. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3200. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door diverse variabelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €24900Hoge besparing, prijzig
Water-water€14000 – €23500Kan ook koelen
Lucht-lucht€4600 – €7475Lage aanschafprijs
Lucht-water€3650 – €6125Weinig onderhoud, hoog stroomgebruik
Hybride€2575 – €5350Goed voor EPC waarde

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Helvoirt gebruikt grofweg 1700 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energiemaatschappij als Greenchoice of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing ligt tussen de €255 tot €315. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €150 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1100m3€651
Buitenlucht2600kWh€423€228
Bodemwarmte1925kWh€293€358
Hybride1375 kWh + 400 M3€456€195

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals lucht of uit de bodem. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Helvoirt?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een paar vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie sluit je aan op jouw moderne HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Haaren?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval kan je profiteren van de interessante groene lening via jouw gemeente Haaren. Dit is een interessante lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.haaren.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Helvoirt. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €625 en lopen op tot wel €3050. Onderzoek doen naar de september 2023 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Helvoirt (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je grofweg €1725.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal zo’n €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClimavenetaNX-N /LN-CA 0302P57 KW€6850,-
NIBEF2120-12 (3x400V)7 KW€2000,-
CIATAQUACIAT CALEO TD 8017 KW€2850,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een optimale leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Helvoirt aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier verhinder je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Grondige isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren leidt tot een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Haaren, Helvoirt, Esch, Biezenmortel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!