Warmtepomp Den Dungen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Den Dungen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en verantwoorde benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen allerlei aspecten. Hierna tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Den Dungen.
warmtepomp-installateur-5275

 • Goed voor het milieu
 • Constante verwarming van de woning
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Weinig onderhoud
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5275
Netnummer073 (+3173)
Gasgebruik M31710 M3
Stroom-gebruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Den Dungen

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Je vindt flink wat systemen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Den Dungen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Den Dungen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van warmtepomprevolutie.nl ontdek jij veelzijdige leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5275).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn type huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat haalt energie uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek je praktische info aangaande de type warmtepompenen wat schikt naar jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Den Dungen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.600 en €16.200. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft zijn eigen pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw normale gasketel. Een goede manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.150 en €4.250 bij een verwarmingsmonteur uit Den Dungen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-den-dungen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar, het draait uit op een fors lagere energierekening. Geholpen door een flinke subsidie krijg je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €5800. Een hybride variant koop je al vanaf €2000. De uiteindelijke rekening wordt gebudgetteerd middels verschillende zaken als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €26300Hoog rendement, prijzig
Water-water€15600 – €24600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4150 – €6625Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3500 – €6300Weinig onderhoud, veel elektriciteit nodig
Hybride€2575 – €6850Snel en goedkoop

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Den Dungen verbruikt ong. 1710 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energieleverancier als Eneco of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing schatten we op €240 tot €400. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €170 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1150m3€652
Buitenlucht2750kWh€430€222
Bodemwarmte1975kWh€300€352
Hybride1400 kWh + 600 M3€463€189

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals lucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Den Dungen?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een paar randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Sint-Michielsgestel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Sint-Michielsgestel. Het is een unieke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.sint-michielsgestel.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Den Dungen. De hoogte van dit bedrag hangt af van energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €725 tot ongeveer €2400. Nieuwsgierig naar de juli 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Den Dungen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) heb je recht op om en nabij €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je zo’n €1825.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij grofweg €2150.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€125, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Climavenetai-KIR-MTD 0075t14 KW€2550,-
NIBEF2120-1611 KW€2400,-
CIATAQUACIAT CALEO TD 10023 KW€3450,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangename leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Den Dungen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan verhinder je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren betekent een aangenaam binnenklimaat zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel stroom. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Sint-Michielsgestel, Gemonde, Den Dungen, Berlicum, Middelrode.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!