Warmtepomp Liempde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Liempde? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en verantwoorde wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €220,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal elementen. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in Liempde.
warmtepomp-installateur-5298

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Lange levensduur

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxtel
Postcode-regio5298
Netnummer0411 (+31411)
Gas-verbruik M31390 M3
Stroomgebruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Liempde

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit honderden oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Liempde kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt het verblijf en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Liempde? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van deze pagina lees jij in enkele stappen (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5298).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. In 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Hierna doorzoek je samengestelde gegevens inzake de type warmtepompenen wat aansluit op jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Liempde heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €350,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.300 en €17.600. We spreken over vier verschillende type systemen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een goede manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.375 en €7.425 bij een verwarmingsmonteur uit Liempde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-liempde

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot veel minder stookkosten. Door middel van lucratieve subsidies heb je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €6000. Een hybride oplossing is er vanaf €2600. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met verschillende facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €24400Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€16000 – €21500Kan ook koelen
Lucht-lucht€4450 – €7025Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5300 – €6225Koelende functie, veel stroomverbruik
Hybride€2975 – €6350Hoge subsidie

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Liempde gebruikt circa 1390 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier van energie als Budget Energie of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing schatten we op €210 tot €325. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €155 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1125m3€655
Buitenlucht2600kWh€452€203
Bodemwarmte1600kWh€321€334
Hybride1575 kWh + 350 M3€485€170

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Liempde?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Boxtel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de erkende groene lening bij gemeente Boxtel. We hebben het over een een speciaal soort lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.boxtel.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, doorgaans is er de ISDE-subsidie Liempde. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met model en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €800 tot gemiddeld €2050. Benieuwd hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Liempde (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze ongeveer €1675.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ong. €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€275, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Climavenetai-KI-MTD 0091t20 KW€3300,-
NIBEF4702 KW€1350,-
CIATAQUACIAT CALEO TD 20051 KW€6250,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een aangename leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Liempde aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Degelijke isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie draait uit op een prettig wooncomfort zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening wordt teweeggebracht door verwarmen en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Dit stukje stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Boxtel, Lennisheuvel, Liempde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!