Warmtepomp Gemonde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Gemonde? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een voordelige en ecologische benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart al snel €205,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere zaken. Verderop vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Gemonde.
warmtepomp-installateur-5290

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Flinke subsidies

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5290
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31710 M3
Stroom-verbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Gemonde

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Er is keuze uit meerdere versies. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gemonde kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter onderzoekt jouw woning en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Gemonde? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van warmtepomprevolutie.nl tref jij bruikbare leveranciers en installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5290).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als categorie woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp gebruikt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Onderstaand bekijk je handige adviezen omtrent de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Gemonde heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €310,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.600 en €19.700. We differentiëren 4 verschillende soorten modellen. Het onderscheid is de energiebron. Elk apparaat heeft weer individuele eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.025 en €5.900 bij een verwarmingsmonteur uit Gemonde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gemonde

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het leidt tot een fors lagere energierekening. Aan de hand van een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer je een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €5600. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2200. De totaalprijs wordt vastgesteld door specifieke aspecten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €27500Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€16400 – €24900Beste rendement
Lucht-lucht€3600 – €6750Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4000 – €7225Gemakkelijk plaatsen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2575 – €6300Iedereen kan hier van profiteren

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Gemonde gebruikt plusminus 1710 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een maatschappij als Budget Energie of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing schommelt tussen €275 tot €335. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €185 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€653
Buitenlucht2500kWh€438€215
Bodemwarmte1975kWh€307€346
Hybride1400 kWh + 500 M3€470€183

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Gemonde?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende randvoorwaarden: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. De pomp is actief naast jouw huidige HR-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Sint-Michielsgestel?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Sint-Michielsgestel. Het is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.sint-michielsgestel.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Gemonde. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €850 en kunnen oplopen tot €1700. Informeren naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Gemonde (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je om en nabij €1600.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal plusminus €2275.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€200, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Climavenetai-KI-MTD 0075t14 KW€2550,-
NIBEF2120-2011 KW€2400,-
CIATAQUACIAT CALEO TD 12031 KW€4250,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een prettig binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Gemonde aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte binnenshuis blijft. Gedegen isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is triple glas en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren mondt uit in een prettig leefklimaat zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van de totale energierekening heeft te maken met verwarmen en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Sint-Michielsgestel, Gemonde, Den Dungen, Berlicum, Middelrode.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!