Warmtepomp Oostknollendam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Oostknollendam? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een efficiënte en ecologische manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €245,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan krijg je een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van meerdere randvoorwaarden. In het volgende kopje lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Oostknollendam.
warmtepomp-installateur-1534

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Het verwarmen van morgen
 • Veilige oplossing
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode-regio1534
Netnummer075 (+3175)
Gasgebruik M31330 M3
Stroom-gebruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oostknollendam

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit allerlei producten. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oostknollendam heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Oostknollendam? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van onze vergelijker vergelijk je eenvoudig warmtepomp installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1534).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Binnen 7 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Bijgaand doorzoek je toepasbare details over actuele warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Oostknollendam heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €300,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.500 en €22.000. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke merk heeft weer individuele gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt energie uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw traditionele HR-ketel. Een voordelige manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.675 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Oostknollendam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oostknollendam

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot flink lagere energiekosten. D.m.v. de hoge subsidie geniet jij van een korte terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €7100. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3000. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door allerlei variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €27300Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€16500 – €22800Kan ook koelen
Lucht-lucht€5300 – €7175Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4650 – €6800Goedkope installatie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2475 – €5850Iedereen kan hier van profiteren

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Oostknollendam gebruikt om en nabij 1330 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Essent of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing schatten we op €225 tot €380. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €195 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€716
Buitenlucht2325kWh€465€251
Bodemwarmte1650kWh€322€394
Hybride1400 kWh + 600 M3€501€215

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oostknollendam?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een aantaleisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie sluit je aan op jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Wormerland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan is er de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Wormerland. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.wormerland.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Oostknollendam. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €775 tot doorgaans €3550. Informeren naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oostknollendam (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) krijg je pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op plusminus €1575.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij zo’n €2075.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
AermecANKI07011 KW€2250,-
iDMTERRA SW 42 Twin; 81034955 KW€7300,-
WolfBWL-1S(B) 14/230V9 KW€2200,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Oostknollendam aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan vermijd je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Goede isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Vaak gaat het om bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren is belangrijk voor een optimaal leefklimaat zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel elektriciteit. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Wormer, Wijdewormer, Jisp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!