Warmtepomp Wormer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Wormer? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een zuinige en verantwoorde methode om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €190,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van allerlei aspecten. Verderop check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Wormer.
warmtepomp-installateur-1531

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Kan het huis ook koelen
 • Los van de energieleverancier
 • Weinig onderhoud
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1531
Netnummer075 (+3175)
Gas-gebruik M31330 M3
Stroom-gebruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Wormer

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden velerlei producten. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wormer biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Wormer? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl vind je vandaag nog (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1531).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat gebruikt energie uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij praktische details ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wormer heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je bespaart al snel €305,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €3.200 en €16.000. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een betaalbare manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.100 en €6.925 bij een verwarmingsmonteur uit Wormer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wormer

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Met behulp van ISDE subsidie profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €7000. Het hybride systeem is er vanaf €2000. De uiteindelijke investering is gebaseerd op verschillende aspecten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €25100Veel besparen, hoge investering
Water-water€14500 – €20300Koelende functie
Lucht-lucht€3600 – €7375Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4150 – €7450Gemakkelijk plaatsen, neemt ruimte buiten in
Hybride€2975 – €5400Interessante prijzen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Wormer gebruikt om en nabij 1330 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Essent of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €270 tot €320. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €125 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€715
Buitenlucht2550kWh€501€215
Bodemwarmte2100kWh€358€358
Hybride1325 kWh + 350 M3€536€179

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Wormer?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele vereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie is actief naast jouw bestaande CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Wormerland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je het nu niet betalen? Dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Wormerland. Het betreft een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.wormerland.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Wormer. De hoogte van dit bedrag hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €700 tot wel €3100. Informeren naar de maximale subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Wormer (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze pakweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1525.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal zo’n €2375.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€250, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
AermecANKI0459 KW€2050,-
iDMTERRA SW 35 Twin; 81034746 KW€6400,-
WolfBWL-1S(B) 10/230V9 KW€2200,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een optimaal wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Wormer aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een gezond klimaat in huis zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar wel stroom. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Wormer, Wijdewormer, Jisp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!