Warmtepomp Hoogerheide

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Hoogerheide? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart al snel €175,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal verschillende aspecten. Verderop bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hoogerheide.
warmtepomp-installateur-4631

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Kan woning ook koelen
 • Combineren met zonnepanelen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode-regio4631
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hoogerheide

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. We hebben te maken met velerlei systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoogerheide kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Hoogerheide? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door middel van deze pagina doorzoek je in een zeer korte periode installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4631).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna ontdek je actuele aanbevelingen m.b.t. de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Hoogerheide heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en het bespaart flink geld, tot wel €235,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.100 en €22.500. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke merk heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw bestaande HR-ketel op gas. Een prima manier om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.075 en €5.950 bij een verwarmingsmonteur uit Hoogerheide (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoogerheide

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Gelukkig, je realiseert een significant lagere energierekening. Met behulp van de hoge subsidie krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €6500. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2700. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. verschillende variabelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €23800Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€16700 – €23100Ook koelende functie
Lucht-lucht€5450 – €7350Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4250 – €6650Lage installatiekosten, neemt ruimte buiten in
Hybride€2475 – €5400Hoge subsidie

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Hoogerheide consumeert pakweg 1510 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier van energie als Engie of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing vinden we terug tussen de €280 tot €400. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €170 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1250m3€650
Buitenlucht2800kWh€423€228
Bodemwarmte1625kWh€293€358
Hybride1500 kWh + 375 M3€455€195

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als lucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Hoogerheide?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een aantalzaken: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat sluit je aan op jouw bestaande gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Woensdrecht?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario is er een optie voor een speciale groene lening via de gemeente Woensdrecht. Kort gezegd een unieke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.woensdrecht.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Hoogerheide. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €650 tot plusminus €3200. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hoogerheide (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) krijg je circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze circa €1775.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf ong. €2025.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
CIATAQUACIAT CALEO TD 12031 KW€4250,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC224KXZXE1+Climate kit KX28018 KW€3100,-
Carrier30RQSY060A39 KW€4900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een optimaal wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Hoogerheide aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier voorkom je dat warme lucht de woning ontglipt. Degelijke isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren zorgt voor een gezond leefklimaat zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Hoogerheide en Woensdrecht, Huijbergen, Ossendrecht, Putte.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!