Warmtepomp Huijbergen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Huijbergen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat haalt energie uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €315,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van verscheidene elementen. Op onze website tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Huijbergen.
warmtepomp-installateur-4635

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Kan ook werken als airco
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Veilige oplossing
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4635
Netnummer0164 (+31164)
Gas-verbruik M31510 M3
Stroomgebruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Huijbergen

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Er zijn tal van versies. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Huijbergen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter onderzoekt de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Huijbergen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij onze tool vergelijk je bruikbare erkende installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4635).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij haalt warmte uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Hierna check jij accurate informatie over populaire warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Huijbergen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart al snel €335,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.600 en €22.900. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel. Een laagdrempelige manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.025 en €4.925 bij een verwarmingsmonteur uit Huijbergen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-huijbergen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het draait uit op veel minder stookkosten. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 heb je een korte terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €7500. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door specifieke facetten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €25800Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€16000 – €21600Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4450 – €6850Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4650 – €6375Krachtige oplossing, veel stroomverbruik
Hybride€2450 – €5550Eenvoudig aan te sluiten

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Huijbergen verbruikt grofweg 1510 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een maatschappij als Eneco of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing schatten we op €275 tot €360. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €200 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1125m3€651
Buitenlucht2650kWh€430€221
Bodemwarmte2025kWh€299€352
Hybride1325 kWh + 400 M3€462€189

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Huijbergen?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden meerdere mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij werkt samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Woensdrecht?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval kan je profiteren van de unieke groene lening in de regio Woensdrecht. Kort gezegd een kortlopende lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.woensdrecht.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Huijbergen. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €850 tot maar liefst €2950. Interesse hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Huijbergen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze zo’n €1675.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf grofweg €2375.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
CIATAQUACIAT CALEO TD 15039 KW€5050,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC280KXZE1+Climate kit KX28023 KW€3600,-
Carrier30RQSY070A44 KW€5400,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Huijbergen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren betekent een aangenaam leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Hoogerheide en Woensdrecht, Huijbergen, Ossendrecht, Putte.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!