Warmtepomp Putte

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Putte? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij haalt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een voordelige en verantwoorde wijze om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €350,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van diverse aspecten. In het volgende kopje check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Putte.
warmtepomp-installateur-4645

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Een keuze voor de toekomst
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4645
Netnummer0164 (+31164)
Gas-verbruik M31510 M3
Stroom-gebruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Putte

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Je kan kiezen uit honderden installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Putte kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Putte? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door onze tool vergelijk jij binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4645).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Bijgaand tref je bruikbare raadgeving die gaan over de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Putte kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en de besparing loopt op tot €340,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €6.900 en €17.000. We gaan verder in op 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid is de bron van energie. Elk apparaat heeft weer individuele gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.125 en €7.425 bij een verwarmingsmonteur uit Putte (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-putte

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar, het leidt tot een significant lagere energierekening. Met behulp van een hoge subsidie profiteer jij van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €6400. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van meerdere factoren zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €26500Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€16100 – €24700Kan ook koelen
Lucht-lucht€4600 – €6600CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5200 – €7175Weinig onderhoud, buitenunit in zicht
Hybride€2850 – €5100Combinatiesysteem

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Putte consumeert om en nabij 1510 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier als Greenchoice of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing ligt tussen de €205 tot €370. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €190 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€653
Buitenlucht2800kWh€444€209
Bodemwarmte1800kWh€313€340
Hybride1375 kWh + 600 M3€477€176

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Putte?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Woensdrecht?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je kiezen voor een speciale groene lening in de regio Woensdrecht. We hebben het over een een interessante lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.woensdrecht.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Putte. De omvang van de subsidie hangt af van het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €1000 en kunnen oplopen tot €2150. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Putte (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je circa €1550.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij ong. €2025.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€125, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
CIATAQUACIAT ILD390B64 KW€7550,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC280KXZME1+Climate kit KX28021 KW€3400,-
Carrier30RQSY080A51 KW€6100,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een aangenaam klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Putte aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zodoende voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Een solide isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren draait uit op een aangename leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Hoogerheide en Woensdrecht, Huijbergen, Ossendrecht, Putte.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!