Warmtepomp Ossendrecht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Ossendrecht? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een voordelige en verantwoorde benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de potentiële besparing ligt op €340,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere aspecten. In het volgende kopje tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Ossendrecht.
warmtepomp-installateur-4641

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • In de zomer een koelende functie
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode-regio4641
Netnummer0164 (+31164)
Gas-gebruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Ossendrecht

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat tientallen versies. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ossendrecht biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert de woning en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Ossendrecht? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door deze pagina vergelijk je binnen enkele minuten warmtepomp installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4641).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. In de volgende paragraaf tref je actuele details m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Ossendrecht kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart al snel €260,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.900 en €10.700. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elke aanbieder heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw bestaande CV-ketel. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.250 en €7.275 bij een verwarmingsmonteur uit Ossendrecht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ossendrecht

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het betekent een fors lagere energierekening. Geholpen door de huidige subsidies heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp koop je al vanaf €6200. Het hybride systeem koop je al vanaf €3500. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met allerlei onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €23600Hoge besparing, prijzig
Water-water€15900 – €20400Ook koelende functie
Lucht-lucht€4700 – €7300Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4950 – €6100Kan ook koelen, verbruikt veel stroom
Hybride€2700 – €5450Gemakkelijk te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Ossendrecht gebruikt om en nabij 1510 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing komt uit tussen de €240 tot €355. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €140 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€652
Buitenlucht2500kWh€437€215
Bodemwarmte1750kWh€306€346
Hybride1300 kWh + 375 M3€469€183

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Ossendrecht?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een paar voorwaarden: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Woensdrecht?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de unieke groene lening in de gemeente Woensdrecht. Kort gezegd een interessante lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.woensdrecht.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Ossendrecht. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €950 tot wel €1550. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Ossendrecht (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze om en nabij €1925.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf grofweg €2050.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€175, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
CIATAQUACIAT CALEO TD 20051 KW€6250,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC280KXZPE1+Climate kit KX28021 KW€3400,-
Carrier30RQSY078A50 KW€6000,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een prettige leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Ossendrecht aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier weet je zeker dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren zorgt voor een optimale leefomgeving zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Hoogerheide en Woensdrecht, Huijbergen, Ossendrecht, Putte.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!