Warmtepomp Langbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Langbroek? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €280,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende randvoorwaarden. Op onze website lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Langbroek.
warmtepomp-installateur-3947

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Los van de energieleverancier
 • Weinig storingen
 • Flinke besparing

ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcodegebied3947
Netnummer0343 (+31343)
Gasgebruik M31360 M3
Stroom-gebruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energiekosten€161,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Langbroek

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Je hebt keuze uit allerlei oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Langbroek heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert jouw huis en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Langbroek? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels onze vergelijker vergelijk je snel en eenvoudig verwarmingsinstallateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3947).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals categorie woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat neemt energie uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website lees jij uitgebreide informatie over de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Langbroek kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en de besparing loopt op tot €205,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.800 en €19.100. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elke leverancier heeft weer individuele eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw moderne CV-ketel op gas. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.275 en €5.650 bij een verwarmingsmonteur uit Langbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-langbroek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer je van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €6200. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2500. Het prijskaartje kan men berekenen met verschillende zaken zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €27800Hoog rendement, hoge investering
Water-water€14900 – €21400Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3600 – €6950Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4250 – €7025Aansluitbaar op CV, hoog energiegebruik
Hybride€2800 – €6850Snelle terugverdientijd

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Langbroek consumeert grofweg 1360 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar varieert van €265 tot €350. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €125 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€650
Buitenlucht2525kWh€436€215
Bodemwarmte1675kWh€306€345
Hybride1300 kWh + 550 M3€468€182

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Langbroek?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. De pomp is actief naast jouw reguliere HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Wijk bij Duurstede?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval is er een optie voor de unieke groene lening via jouw gemeente Wijk bij Duurstede. Het is een aantrekkelijke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.wijkbijduurstede.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, doorgaans is er de ISDE-subsidie Langbroek. Hoeveel je krijgt hangt samen met het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €725 tot wel €1700. Onderzoek doen naar de mei 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Langbroek (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) ontvang je zo’n €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze plusminus €1550.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij circa €2050.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€175, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ATAGENERGION M HYBRID zone 55 KW€1800,-
Metro ThermMETROAIR AQUA0 KW€1100,-
Alpha InnotecWZSV62H3M6 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een prettige leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Langbroek aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende zorg je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren draait uit op een prettig leefklimaat zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Wijk bij Duurstede, Landelijk gebied, Cothen, Langbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!