Warmtepomp Cothen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Cothen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een zuinige en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de potentiële besparing ligt op €220,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan een aantal verschillende elementen. In het volgende kopje check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Cothen.
warmtepomp-installateur-3945

 • Minder CO-2 belasting
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Weinig onderhoud
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcode-regio3945
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31360 M3
Stroom-verbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energiekosten€161,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Cothen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit tientallen producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Cothen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Cothen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van deze pagina bekijk je vandaag nog verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3945).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals categorie woning, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Op deze pagina lees je bruikbare informatie aangaande de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Cothen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en de besparing loopt op tot €240,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €4.500 en €10.600. Er bestaan in Nederland vier verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.100 en €6.000 bij een verwarmingsmonteur uit Cothen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-cothen

Plaatsen in de buurt:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Echter, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. een hoge subsidie haal je een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €6600. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €1900. De eindfactuur wordt bepaald aan de hand van verschillende zaken als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €24100Passief koelen, erg duur
Water-water€14700 – €24600Ook koelende functie
Lucht-lucht€4650 – €6700Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4450 – €6225Goedkope installatie, veel stroom benodigd
Hybride€2150 – €5900Gemakkelijk te plaatsen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Cothen gebruikt grofweg 1360 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing komt uit tussen de €250 tot €345. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €125 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€750
Buitenlucht2650kWh€495€255
Bodemwarmte1725kWh€345€405
Hybride1500 kWh + 475 M3€533€218

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Cothen?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We noemen een stuk of wat randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Wijk bij Duurstede?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Wijk bij Duurstede. Dit is een tijdelijke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.wijkbijduurstede.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Cothen. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €550 en lopen op tot wel €3650. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Cothen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergeven ze plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op ong. €1725.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal plusminus €2175.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€175, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ATAGENERGION M HYBRID zone 45 KW€1800,-
MeetingMD30D10 KW€2150,-
Alpha InnotecSWCV62H16 KW€2800,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een optimaal wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Cothen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan mag je ervan uitgaan dat warme lucht verloren gaat. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren leidt tot een gezond binnenklimaat zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Wijk bij Duurstede, Landelijk gebied, Cothen, Langbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!