Warmtepomp Enter

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Enter? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een relatief goedkope en ecologische benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €280,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario krijg je een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan diverse facetten. In het volgende kopje check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Enter.
warmtepomp-installateur-7468

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Ook koelen is mogelijk
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Lange levensduur

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode-regio7468
Netnummer0547 (+31547)
Gasgebruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energiekosten€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Enter

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. We onderscheiden honderden onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Enter biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert de woning en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Enter? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk je waardevolle verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7468).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp haalt energie uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Verderop vind je omvangrijke info ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Enter heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €335,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €3.300 en €18.700. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft weer individuele eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw normale CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.200 en €5.625 bij een verwarmingsmonteur uit Enter (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-enter

Interessante systemen:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van lucratieve subsidies profiteer jij van een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €6900. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2700. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. velerlei facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €23000Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€17700 – €24900Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5150 – €7325Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4950 – €6025Kan ook koelen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2875 – €5500Snelle terugverdientijd

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Enter gebruikt plusminus 1670 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Eneco of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €220 tot €395. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €130 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1150m3€747
Buitenlucht2575kWh€500€247
Bodemwarmte2075kWh€351€396
Hybride1375 kWh + 525 M3€538€209

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of uit de bodem. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Enter?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren een paar eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Wierden?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval kan je profiteren van een speciale groene lening bij de gemeenten Wierden. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.wierden.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Enter. De omvang van de subsidie hangt af van het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €725 tot plusminus €4000. Onderzoek doen naar de september 2023 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Enter (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze pakweg €1925.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ong. €2200.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€275, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DaikinEWYQOO5BAVP5 KW€1800,-
SiracLSQ04RC9 KW€2050,-
DaikinERLQ008(**)V3 + EHVX08S18(**)3V7 KW€2000,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een optimale leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Enter aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren leidt tot een gezond klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening vloeit voort uit onze verwarming en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Wierden (kern), Landelijk gebied Wierden, Hooge-Hexel, Enter (kern), Landelijk gebied Enter, Rectum – Notter – Zuna.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!