Warmtepomp Zuna

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Zuna? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €175,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met verscheidene elementen. Op onze website lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Zuna.
warmtepomp-installateur-7466

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcodegebied7466
Netnummer0548 (+31548)
Gas-verbruik M31670 M3
Stroom-gebruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energiekosten€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Zuna

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zuna kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert de woonruimte en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Zuna? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van deze pagina vind je in enkele stappen (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7466).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp haalt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de manier van isoleren. In de paragraaf hierna lees je veelzijdige aanbevelingen omtrent actuele warmtepompen en wat past bij jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Zuna kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €245,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.600 en €23.500. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elk apparaat heeft weer individuele pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.000 en €4.525 bij een verwarmingsmonteur uit Zuna (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zuna

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van een flinke subsidie geniet jij van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €7100. Een hybride opstelling is er vanaf €1900. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door verscheidene zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €23200Hoge besparing, dure installatie
Water-water€15300 – €22600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3700 – €7425Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4700 – €6275Koelende functie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2725 – €6650Geschikt voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Zuna verbruikt ongeveer 1670 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar schatten we op €250 tot €310. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €125 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1225m3€746
Buitenlucht2800kWh€492€254
Bodemwarmte2100kWh€343€403
Hybride1375 kWh + 425 M3€530€216

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als omgevingslucht of grondwater. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Zuna?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende mitsen en maren: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem werkt samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Wierden?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening van je gemeente Wierden. Dit is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.wierden.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Zuna. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €525 tot plusminus €1600. Informeren naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Zuna (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) krijg je circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze zo’n €1650.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij circa €2050.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€100, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinEWYQOO4BAVP4 KW€1700,-
SiracLSQ03RC7 KW€1850,-
DaikinERLQ006(**)V3 + EHVX08S18(**)3V5 KW€1800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een comfortabel binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hierna komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Zuna aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee voorkom je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie betekent een optimale leefomgeving zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Wierden (kern), Landelijk gebied Wierden, Hooge-Hexel, Enter (kern), Landelijk gebied Enter, Rectum – Notter – Zuna.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!