Warmtepomp Holten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Holten? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij profiteert van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke benadering om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €330,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met meerdere elementen. Op deze pagina vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Holten.
warmtepomp-installateur-7451

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Interessante salderingsregeling
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcodegebied7451
Netnummer0548 (+31548)
Gas-gebruik M31650 M3
Stroom-verbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Holten

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er zijn tal van onderdelen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Holten kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Holten? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van onze website bekijk je vandaag nog erkende installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7451).
 2. Specificeer de woning. Denk aan categorie huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Op deze website tref jij uitgebreide aanbevelingen over beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Holten heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €330,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.400 en €16.100. We differentiëren vier verschillende type producten. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elk model heeft relevante kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw normale CV-ketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.100 en €5.125 bij een verwarmingsmonteur uit Holten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-holten

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar, het draait uit op veel minder stookkosten. Geholpen door de huidige subsidies krijg je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €6300. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3400. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels verschillende zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €27400Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€15000 – €24400Ook koelende functie
Lucht-lucht€5050 – €6825Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4550 – €6425Ruimte subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2050 – €5450Ook voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Holten verbruikt circa 1650 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energiemaatschappij als Engie of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing fluctueert tussen de €220 tot €385. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €195 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1200m3€744
Buitenlucht2800kWh€521€223
Bodemwarmte2050kWh€372€372
Hybride1400 kWh + 350 M3€558€186

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Holten?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren een aantalvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. De installatie sluit je aan op jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Rijssen-Holten?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de duurzame groene lening van je gemeente Rijssen-Holten. Het is een aantrekkelijke lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.rijssen-holten.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Holten. De omvang van de subsidie heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €1000 tot gemiddeld €3400. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Holten (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je zo’n €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze plusminus €1650.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij plusminus €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€175, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DaikinSERHQ032BAW1 + SEHVX32BAW27 KW€3850,-
SinclairGSH-110ERAD icm GSH-IRAD8 KW€1950,-
DaikinERLQ016(**)W1 + EHVH16S26(**)9W12 KW€2350,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een aangenaam leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Holten aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat warme lucht verloren gaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren leidt tot een prettig leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Stad Rijssen, Stadsrand, Buitengebied Rijssen, Holten, Bedrijventerrein Holten, Buitengebied Holten, Bedrijventerrein Rijssen, Recreatiegebied De Borkeld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!