Warmtepomp Rijssen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Rijssen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde wijze om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €295,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van diverse randvoorwaarden. Op onze website ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Rijssen.
warmtepomp-installateur-7461

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Het verwarmen van morgen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcodegebied7461
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomgebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Rijssen

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met meerdere toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rijssen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert het huis en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Rijssen? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. onze website ontdek je in enkele stappen de beste installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7461).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. In een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand tref je accurate gegevens aangaande actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Rijssen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.500 en €20.500. We differentiëren vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elke leverancier heeft weer individuele plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.350 en €4.850 bij een verwarmingsmonteur uit Rijssen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rijssen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Gelukkig, het draait uit op een fors lagere energierekening. Met behulp van de huidige subsidies behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €6700. Het hybride systeem koop je al vanaf €3400. Het prijskaartje is afhankelijk van verschillende zaken als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €24200Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€15100 – €22400Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4200 – €6400Lage aanschafprijs
Lucht-water€4300 – €6600Lage installatiekosten, buitenunit in zicht
Hybride€2250 – €6050Geschikt voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Rijssen consumeert ong. 1650 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier als Energiedirect of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing ligt tussen de €250 tot €340. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €175 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1250m3€745
Buitenlucht2600kWh€484€261
Bodemwarmte2050kWh€335€410
Hybride1500 kWh + 550 M3€522€224

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Rijssen?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalvereisten: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Rijssen-Holten?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Rijssen-Holten. Het is een interessante lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.rijssen-holten.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie Rijssen. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met energielabel en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €650 tot ongeveer €1550. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Rijssen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op ongeveer €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze pakweg €1625.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf grofweg €2075.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
DaikinEJHA04AV33 KW€1600,-
SinclairGSH-130ERAD icm GSH-IRAD9 KW€2050,-
DaikinERLQ004(**)V3 + EHVX04S18(**)3V4 KW€1700,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een gezond klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Rijssen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Stad Rijssen, Stadsrand, Buitengebied Rijssen, Holten, Bedrijventerrein Holten, Buitengebied Holten, Bedrijventerrein Rijssen, Recreatiegebied De Borkeld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!