Warmtepomp Haarle

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Haarle? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een economische en ecologische wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €335,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van verscheidene aspecten. Op onze website vind je meer info over een warmtepomp kopen in Haarle.
warmtepomp-installateur-7448

 • Minder vervuiling
 • Ook in staat woning te koelen
 • Los van de energieleverancier
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcodegebied7448
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomgebruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energiekosten€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Haarle

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Er zijn tal van installaties. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haarle kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Haarle? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van onze tool vind jij zonder moeite (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7448).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Binnen 7 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Hieronder tref je accurate adviezen omtrent alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Haarle kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je bespaart al snel €275,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €5.500 en €16.100. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het onderscheid is de input van energie. Elke pomp heeft zijn eigen gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.700 en €5.100 bij een verwarmingsmonteur uit Haarle (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haarle

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een forse investering. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Dankzij een royale subsidie realiseer jij een goede terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6100. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €2600. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op diverse aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €25500Geen geluid, dure installatie
Water-water€17600 – €20400Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4600 – €6750Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5200 – €6775Hoge subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2825 – €6950Gemakkelijk te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Haarle consumeert plusminus 1600 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energie aanbieder als Delta of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €225 tot €315. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €170 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€743
Buitenlucht2700kWh€513€230
Bodemwarmte2100kWh€364€379
Hybride1600 kWh + 575 M3€550€193

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Haarle?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden een paar zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel op gas, en vervangt de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Hellendoorn?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? Dan hebben we de interessante groene lening bij gemeente Hellendoorn. We hebben het over een een speciale lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.hellendoorn.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Haarle. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €550 tot gemiddeld €2050. Informeren hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Haarle (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze grofweg €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij grofweg €2025.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
DaikinSERHQ020BAW1 + SEHVX20BAW20 KW€3150,-
SinclairGSH-90ERAD icm GSH-IRAD6 KW€1900,-
DaikinERLQ014(**)W1 + EHVH16S26(**)9W12 KW€2500,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Onderstaand komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Haarle aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende zorg je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Goede isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie betekent een aangename leefomgeving zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Hellendoorn, Nijverdal Noord, Nijverdal West, Nijverdal Oost, Buitengebied, Kruidenwijk, Haarle, Daarle, Daarlerveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!