Warmtepomp Nijverdal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Nijverdal? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een zuinige en duurzame aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart al snel €270,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene elementen. In het volgende kopje tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Nijverdal.
warmtepomp-installateur-7441

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Aangenaam leefcomfort
 • Een keuze voor de toekomst
 • Veilige manier van verwarmen
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode-regio7441
Netnummer0548 (+31548)
Gas-verbruik M31600 M3
Stroom-verbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energiekosten€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nijverdal

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Je hebt keuze uit meerdere toepassingen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nijverdal heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Nijverdal? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van onze vergelijker doorzoek je eenvoudig warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7441).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij neemt energie uit grondwater, aarde of lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand doorzoek jij accurate aanbevelingen m.b.t. de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Nijverdal kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: je woning verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €305,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €3.100 en €14.600. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elke merk heeft weer individuele eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.525 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Nijverdal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nijverdal

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door ISDE subsidie realiseer je een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €7100. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €1900. De uiteindelijke rekening is afhankelijk van specifieke facetten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €27500Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€17100 – €21700Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4950 – €6250Lage aanschafprijs
Lucht-water€4250 – €6075Ruimte subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2375 – €5750Simpele oplossing voor thuis

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Nijverdal gebruikt om en nabij 1600 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een maatschappij als Greenchoice of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €270 tot €310. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €160 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1150m3€742
Buitenlucht2650kWh€505€237
Bodemwarmte2075kWh€356€386
Hybride1425 kWh + 575 M3€542€200

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nijverdal?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalvereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw traditionele gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Hellendoorn?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de interessante groene lening bij de gemeenten Hellendoorn. Kort gezegd een tijdelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.hellendoorn.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Nijverdal. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €850 tot maar liefst €2600. Benieuwd naar de oktober 2022 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nijverdal (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je ongeveer €1950.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij grofweg €2150.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
DaikinEKHH2E260PAV30 KW€1250,-
SinclairGSH-70ERAD icm GSH-IRAD5 KW€1800,-
DaikinERLQ008(**)V3 + EHVH08S26(**)9W7 KW€2000,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een optimale leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Nijverdal aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor weet je zeker dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met triple glas en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren zorgt voor een gezond leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De nodige stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Hellendoorn, Nijverdal Noord, Nijverdal West, Nijverdal Oost, Buitengebied, Kruidenwijk, Haarle, Daarle, Daarlerveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!