Warmtepomp Notter

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Notter? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp profiteert van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een economische en ecologische methode om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart al snel €305,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende elementen. Op deze pagina tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Notter.
warmtepomp-installateur-7642

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Toekomstbestendig
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7642
Netnummer0546 (+31546)
Gas-gebruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Notter

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt verschillende toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Notter kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter bekijkt de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Notter? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door onze tool check jij binnen enkele minuten warmtepomp installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7642).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Na uiterlijk een week ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. In de volgende paragraaf doorzoek je praktische aanbevelingen omtrent actuele warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Notter heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart al snel €330,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.200 en €17.300. We noemen hieronder 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elk apparaat heeft weer individuele voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.425 en €4.650 bij een verwarmingsmonteur uit Notter (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-notter

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van interessante subsidies behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0koop je al vanaf €7800. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3100. De uiteindelijke investering wordt getekend door velerlei onderdelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €25900Geen geluid, hoge investering
Water-water€13800 – €24200Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3850 – €7250CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4050 – €6025Kan ook koelen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2925 – €6800Simpele oplossing voor thuis

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Notter consumeert ongeveer 1670 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Energiedirect of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing fluctueert tussen de €220 tot €325. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €145 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€675
Buitenlucht2400kWh€446€230
Bodemwarmte1900kWh€311€365
Hybride1575 kWh + 475 M3€479€196

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als lucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Notter?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende zaken: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Wierden?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Wierden. Het gaat om een speciale lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.wierden.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Notter. Hoeveel je krijgt hangt samen met model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €725 en lopen op tot wel €2250. Benieuwd naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Notter (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1575.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2375.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
DanfossDHP-iQ 16 Maxi SP13 KW€2600,-
SolvisVaero AL 8kW7 KW€1850,-
DaikinERLQ011(**)W1 + EHBH11(**)9W9 KW€2200,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een aangenaam wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Notter aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan voorkom je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren resulteert in een optimaal wooncomfort zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken komt voort uit de verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Wierden (kern), Landelijk gebied Wierden, Hooge-Hexel, Enter (kern), Landelijk gebied Enter, Rectum – Notter – Zuna.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!