Warmtepomp Hoge Hexel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Hoge Hexel? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat haalt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een voordelige en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €325,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan verscheidene variabelen. Als je iets verders scrollt vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Hoge Hexel.
warmtepomp-installateur-7645

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Meer leefcomfort
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Gemakkelijke installatie
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcodegebied7645
Netnummer0546 (+31546)
Gas-verbruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energiekosten€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hoge Hexel

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden diverse toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoge Hexel heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt jouw huis en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Hoge Hexel? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met de warmtepomp-vergelijker bekijk je waardevolle (verwarmings)installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7645).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp onttrekt energie uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Hierna lees je uitgebreide raadgeving omtrent beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Hoge Hexel kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €195,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.900 en €24.900. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het echte verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft weer individuele voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw traditionele CV-ketel. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.825 en €4.175 bij een verwarmingsmonteur uit Hoge Hexel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoge-hexel

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van interessante subsidies haal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €6500. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3100. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels velerlei zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €25000Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€14700 – €20200Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3600 – €6800Relatief lage investering
Lucht-water€3750 – €7450Goedkope installatie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2400 – €6100Snel te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Hoge Hexel verbruikt ong. 1670 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Engie of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €245 tot €335. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €135 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1050m3€676
Buitenlucht2800kWh€453€223
Bodemwarmte1900kWh€318€358
Hybride1350 kWh + 550 M3€487€189

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Hoge Hexel?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Standaard zijn er verschillende vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Wierden?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario is er een optie voor de erkende groene lening via de gemeente Wierden. Het is een kortlopende lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.wierden.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Hoge Hexel. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €500 tot maar liefst €1700. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hoge Hexel (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op circa €1925.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal circa €2425.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DanfossDHP-iQ 9 Maxi6 KW€1900,-
SolvisVaero AL 11kW10 KW€2150,-
DaikinERLQ006(**)V3 + EHSH08P30(**)5 KW€1800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Hoge Hexel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zodoende zorg je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Goede isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren betekent een gezond wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Wierden (kern), Landelijk gebied Wierden, Hooge-Hexel, Enter (kern), Landelijk gebied Enter, Rectum – Notter – Zuna.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!