Warmtepomp Noordlaren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Noordlaren? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en duurzame methode om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €190,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal aspecten. In het volgende kopje vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Noordlaren.
warmtepomp-installateur-9479

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Meer leefcomfort
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Postcode9479
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31850 M3
Stroom-verbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Noordlaren

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit velerlei versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Noordlaren biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert jouw huis en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Noordlaren? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met warmtepomprevolutie.nl bekijk jij binnen enkele minuten installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9479).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Hierna bekijk jij uitgebreide toelichtingen aangaande actuele warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Noordlaren heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en de besparing loopt op tot €210,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €6.600 en €12.000. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.850 en €4.800 bij een verwarmingsmonteur uit Noordlaren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-noordlaren

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een forse investering. Gelukkig, het leidt tot veel lagere gaskosten. D.m.v. ISDE subsidie krijg je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €5900. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2900. De uiteindelijke rekening wordt bepaald aan de hand van diverse aspecten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €27300Geen buitenunit, erg duur
Water-water€15700 – €23600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4500 – €6800Eenvoudige installatie
Lucht-water€4700 – €6150Laagdrempelig, buitenunit in zicht
Hybride€2675 – €5250Hoge subsidie

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Noordlaren consumeert om en nabij 1850 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Delta of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing vinden we terug tussen de €215 tot €390. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, rond de €165 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1075m3€684
Buitenlucht2575kWh€465€219
Bodemwarmte1625kWh€328€356
Hybride1475 kWh + 425 M3€499€185

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Noordlaren?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Er gelden meerdere vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt samen met jouw huidige gasketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Haren?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan is er een speciale groene lening via de gemeente Haren. We hebben het over een een unieke lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.haren.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, meestal is er de ISDE-subsidie Noordlaren. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €600 tot plusminus €3200. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Noordlaren (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) heb je recht op om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze ong. €1900.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ong. €2475.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HautecHCS-PN-124A (88SF1201SDPA5)26 KW€4400,-
WaterkotteEco Touch DS 5027.5 Ai NC (B/W)18 KW€3600,-
GallettiEHW062WS60 KW€7800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een aangenaam wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Noordlaren aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Dan voorkom je dat de warmte binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren mondt uit in een prettig leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Centrum, Land.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!