Warmtepomp Kerk Avezaath

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Kerk Avezaath? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van allerlei zaken. Op deze pagina vind je meer info over een warmtepomp kopen in Kerk Avezaath.
warmtepomp-installateur-4017

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode-regio4017
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31350 M3
Stroom-gebruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Kerk Avezaath

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan verschillende systemen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kerk Avezaath kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Kerk Avezaath? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van onze vergelijker ontdek je snel (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4017).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door bouwjaar en isolatie. Bijgaand bekijk jij samengestelde info met betrekking tot de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kerk Avezaath heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €335,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.500 en €16.700. We werken op dit moment met 4 verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elk type installatie heeft weer individuele voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw reguliere gasketel. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.450 en €4.425 bij een verwarmingsmonteur uit Kerk Avezaath (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kerk-avezaath

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Dankzij een flinke subsidie behaal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp is er vanaf €6000. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2600. Het prijskaartje is gebaseerd op verscheidene factoren zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €26900Hoge subsidie, prijzig
Water-water€13200 – €24900Kan ook koelen
Lucht-lucht€4500 – €7375Kan ook als airco werken
Lucht-water€3500 – €6925Lage installatiekosten, geleverd met buitenunit
Hybride€2600 – €6000Ook voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Kerk Avezaath verbruikt ongeveer 1350 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier van energie als Engie of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing varieert van €270 tot €320. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €125 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1050m3€666
Buitenlucht2575kWh€433€233
Bodemwarmte1950kWh€300€366
Hybride1450 kWh + 525 M3€466€200

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Kerk Avezaath?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere vereisten: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Tiel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening in de gemeente Tiel. Het is een tijdelijke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.tiel.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Kerk Avezaath. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het product. De subsidies variëren van €1000 tot doorgaans €1800. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Kerk Avezaath (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze grofweg €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf zo’n €2325.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
AtlanticCalypso VM 100L0 KW€1250,-
MIC / LÄMPOÄSSÄESI9 (B/W)10 KW€2800,-
Alpha InnotecWZSV92K3M9 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een prettige leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Kerk Avezaath aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor vermijd je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren resulteert in een gezond leefklimaat zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken komt voort uit onze verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Tiel kern, Tiel-Noord, Adenoijen en Kapel Avezaath, Tiel-Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!