Warmtepomp Zennewijnen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Zennewijnen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €330,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met diverse variabelen. In het volgende kopje ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Zennewijnen.
warmtepomp-installateur-4062

 • Minder vervuiling
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Eenvoudig te bedienen
 • Veel geld besparen

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4062
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomgebruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zennewijnen

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit tal van toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zennewijnen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert de woning en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Zennewijnen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van deze pagina tref jij snel (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4062).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp haalt energie uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Verderop lees jij waardevolle raadgeving die gaan over de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Zennewijnen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €170,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.700 en €16.400. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.425 en €6.950 bij een verwarmingsmonteur uit Zennewijnen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zennewijnen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar, je realiseert flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van de hoge subsidie profiteer je van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €6400. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2500. De uiteindelijke rekening wordt gebudgetteerd middels diverse aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €25900Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€15000 – €22500Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3800 – €6150Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4200 – €7050Aansluitbaar op CV, geleverd met buitenunit
Hybride€2300 – €6300Combinatiesysteem

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Zennewijnen consumeert ongeveer 1350 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing komt uit tussen de €275 tot €305. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €170 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1050m3€679
Buitenlucht2625kWh€448€231
Bodemwarmte1625kWh€312€367
Hybride1550 kWh + 525 M3€482€197

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Zennewijnen?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden een paar zaken: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. De pomp wordt aangesloten op jouw bestaande gasketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Tiel?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? Dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening via jouw gemeente Tiel. Kort gezegd een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.tiel.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Zennewijnen. Hoeveel je krijgt hangt samen met model en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €600 tot doorgaans €1750. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Zennewijnen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je ongeveer €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf ong. €2375.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
AuerEdel D 200 Air0 KW€1250,-
MIC / LÄMPOÄSSÄEMI43 (B/W)43 KW€6100,-
ArgoAEI1G65EMX + Emix Tank 2200 KW€1100,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een optimaal binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Zennewijnen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo verhinder je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren is belangrijk voor een optimaal binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit verwarmen en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Tiel kern, Tiel-Noord, Adenoijen en Kapel Avezaath, Tiel-Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!