Warmtepomp Kapel Avezaath

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Kapel Avezaath? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en duurzame methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart al snel €325,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan krijg je een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met allerlei factoren. Op onze website vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Kapel Avezaath.
warmtepomp-installateur-4013

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcodegebied4013
Netnummer0344 (+31344)
Gas-verbruik M31350 M3
Stroomgebruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Kapel Avezaath

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit flink wat versies. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kapel Avezaath kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Kapel Avezaath? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van onze tool bekijk jij moeiteloos (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4013).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan categorie huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij gebruikt warmte uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. In het volgende stukje tref jij bruikbare aanbevelingen over actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Kapel Avezaath kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €5.000 en €20.200. We differentiëren 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke merk heeft zijn eigen pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.200 en €4.725 bij een verwarmingsmonteur uit Kapel Avezaath (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kapel-avezaath

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Echter, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Middels de huidige subsidies heb je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €5500. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €3100. De eindfactuur wordt mede bepaald door verscheidene zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €25300Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€13900 – €24700Kan ook koelen
Lucht-lucht€3600 – €6175Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3800 – €7075Gemakkelijk plaatsen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2650 – €6000Snelle terugverdientijd

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Kapel Avezaath verbruikt grofweg 1350 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €265 tot €350. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €195 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1100m3€664
Buitenlucht2800kWh€458€206
Bodemwarmte2050kWh€325€339
Hybride1475 kWh + 525 M3€491€173

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Kapel Avezaath?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele van deze eisen: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Tiel?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval kan je profiteren van de erkende groene lening via de gemeente Tiel. Het is een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.tiel.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Kapel Avezaath. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €500 tot wel €3800. Interesse naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Kapel Avezaath (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op plusminus €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je ongeveer €1700.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2250.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€300, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
AtlanticExplorer V3 200L C0 KW€1250,-
MIC / LÄMPOÄSSÄVMI9 (B/W)10 KW€2800,-
Alpha InnotecWZSV122H3M12 KW€3000,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Kapel Avezaath aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Gedegen isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Indien de isolatie gedaan is, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie zorgt voor een aangenaam leefklimaat zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel stroom nodig. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Tiel kern, Tiel-Noord, Adenoijen en Kapel Avezaath, Tiel-Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!