Warmtepomp Lepelstraat

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Lepelstraat? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een relatief goedkope en ecologische aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en de potentiële besparing ligt op €315,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan profiteer je van een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verscheidene facetten. Verderop vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Lepelstraat.
warmtepomp-installateur-4664

 • Een energieneutrale woning
 • Kan ook werken als airco
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Hoge subsidie

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcodegebied4664
Netnummer0164 (+31164)
Gas-verbruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energiekosten€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Lepelstraat

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Het aanbod omslaat diverse systemen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lepelstraat kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Lepelstraat? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door onze tool tref je binnen enkele minuten leveranciers en installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4664).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat haalt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Verderop bekijk jij actuele informatie met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Lepelstraat kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €235,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €5.600 en €10.600. We werken op dit moment met 4 verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier heeft relevante plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.000 en €6.150 bij een verwarmingsmonteur uit Lepelstraat (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lepelstraat

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een fors lagere energierekening. Dankzij interessante subsidies haal jij een korte terugverdientijd. 0is er vanaf €5800. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2400. De uiteindelijke rekening wordt berekend a.d.h.v. velerlei onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €25900Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€15300 – €24700Koelende functie
Lucht-lucht€5300 – €6650Relatief lage investering
Lucht-water€5500 – €6075Kan ook koelen, hoog energiegebruik
Hybride€2825 – €6450Goede tussenoplossing

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Lepelstraat verbruikt plusminus 1220 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier als Eneco of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar ligt tussen de €220 tot €350. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €185 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€656
Buitenlucht2475kWh€426€230
Bodemwarmte1600kWh€295€361
Hybride1300 kWh + 600 M3€459€197

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Lepelstraat?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een paar vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Bergen op Zoom?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening via jouw gemeente Bergen op Zoom. Dit is een speciaal soort lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.bergenopzoom.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Lepelstraat. Hoeveel je krijgt hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €875 tot plusminus €1800. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Lepelstraat (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je ong. €1875.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal ong. €2125.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€275, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
CIATDYNACIAT LG 100A40 KW€5800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC335KXZME1+Climate kit KX28024 KW€3700,-
Carrier61AF-014P910 KW€2150,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een aangenaam leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Lepelstraat aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan vermijd je dat gewonnen warmte verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren leidt tot een aangename leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bergen op Zoom-Oude stad en omgeving, Bergen op Zoom-Noord, Bergen op Zoom-Oost, Bergen op Zoom-West, Halsteren, Lepelstraat.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!