Warmtepomp Halsteren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Halsteren? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan verscheidene facetten. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Halsteren.
warmtepomp-installateur-4661

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Klaar voor de toekomst
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Royale subsidies

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode-regio4661
Netnummer0164 (+31164)
Gas-verbruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Halsteren

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Je kan kiezen uit diverse systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Halsteren kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert het huis en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Halsteren? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van deze pagina vind jij zonder moeite verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4661).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn soort huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. Op deze website check jij toepasbare details omtrent de type warmtepompenen wat past bij jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Halsteren kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €200,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.000 en €23.300. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elke merk heeft weer individuele kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.400 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Halsteren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-halsteren

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Maar, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een royale subsidie realiseer je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €5600. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €2900. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door diverse facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €25600Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€13300 – €20900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5450 – €6875Eenvoudige installatie
Lucht-water€5250 – €6075Goedkoop, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2350 – €5050Hoge subsidie

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Halsteren verbruikt om en nabij 1220 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energieleverancier als Budget Energie of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing vinden we terug tussen de €255 tot €315. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €135 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€655
Buitenlucht2550kWh€459€197
Bodemwarmte1875kWh€328€328
Hybride1600 kWh + 500 M3€491€164

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Halsteren?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een aantalvereisten: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Bergen op Zoom?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Bergen op Zoom. Het gaat om een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.bergenopzoom.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Halsteren. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €725 tot wel €2800. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Halsteren (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je pakweg €1650.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf circa €2225.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
CIATDYNACIAT LG 090A37 KW€5500,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC335KXZE1+Climate kit KX28026 KW€3900,-
Carrier61AF-019X913 KW€2450,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Halsteren aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren mondt uit in een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de verwarming en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Bergen op Zoom-Oude stad en omgeving, Bergen op Zoom-Noord, Bergen op Zoom-Oost, Bergen op Zoom-West, Halsteren, Lepelstraat.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!