Warmtepomp Warmond

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Warmond? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een economische en ecologische aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen allerlei variabelen. In het volgende kopje tref jij verdere details over een warmtepomp kopen in Warmond.
warmtepomp-installateur-2361

 • Minder impact op het milieu
 • Aangenaam leefcomfort
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hogere woningwaarde
 • Royale subsidies

ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2361
Netnummer071 (+3171)
Gas-gebruik M31300 M3
Stroom-verbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Warmond

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We hebben te maken met allerlei systemen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Warmond kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Warmond? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met deze website bekijk jij in een zeer korte periode installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2361).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Bijgaand lees je praktische informatie ten aanzien van de type warmtepompenen wat past bij jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Warmond kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart al snel €285,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.600 en €24.700. Er bestaan in Nederland vier verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elk systeem heeft zijn eigen voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw reguliere HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.400 en €6.200 bij een verwarmingsmonteur uit Warmond (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-warmond

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Gelukkig, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een hoge subsidie profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €6800. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €3500. De totaalprijs wordt gecalculeerd door verscheidene onderwerpen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €27000Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€13600 – €22200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5000 – €6850Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4550 – €6300Kan ook koelen, veel stroom benodigd
Hybride€2750 – €6700Ook voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Warmond gebruikt plusminus 1300 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een maatschappij als Greenchoice of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing komt uit tussen de €280 tot €325. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €190 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1150m3€666
Buitenlucht2500kWh€446€220
Bodemwarmte2050kWh€313€353
Hybride1450 kWh + 475 M3€480€186

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Warmond?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Teylingen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval is er de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Teylingen. Het betreft een unieke lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.teylingen.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Warmond. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €500 tot gemiddeld €1950. Informeren naar de huidige subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Warmond (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze plusminus €1550.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf ongeveer €2175.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Alpha InnotecLWV 82R1-3-HV 12-36 KW€1900,-
LennoxAqua4 AAH061PS39 KW€5050,-
AirwellPAC-BT-UI-10-16KW-H11+PAC-BT-UE-12KW-H1110 KW€2300,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Warmond aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren betekent een gezond leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Sassenheim, Voorhout, Warmond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!