Warmtepomp Voorburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Voorburg? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verschillende factoren. Op ons warmtepomp-portaal lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Voorburg.
warmtepomp-installateur-2271

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2271
Netnummer070 (+3170)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomgebruik kWh2570 kWh
Gemiddelde energiekosten€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Voorburg

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn allerlei systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Voorburg kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Voorburg? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij onze tool bekijk jij zonder problemen (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (2271).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp haalt energie uit grondwater, aarde of lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Verderop ontdek je veelzijdige toelichtingen omtrent de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Voorburg heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €175,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.500 en €23.100. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw reguliere gasketel. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.025 en €4.125 bij een verwarmingsmonteur uit Voorburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-voorburg

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het resulteert in veel minder stookkosten. Aan de hand van een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €5900. Een hybride systeem is er vanaf €2200. De uiteindelijke investering is gebaseerd op velerlei factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €23500Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€15700 – €22800Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5500 – €7500CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3700 – €6600Gemakkelijk plaatsen, neemt ruimte buiten in
Hybride€2325 – €6700Combinatiesysteem

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Voorburg gebruikt ong. 1230 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een energie aanbieder als Eneco of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing ligt tussen de €250 tot €380. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €180 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1200m3€662
Buitenlucht2500kWh€457€205
Bodemwarmte1700kWh€324€338
Hybride1375 kWh + 500 M3€490€172

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals lucht of grondwater. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Voorburg?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn enkele van deze vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie sluit je aan op jouw moderne gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Leidschendam-Voorburg?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening van je gemeente Leidschendam-Voorburg. Het is een interessante lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.leidschendam-voorburg.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Voorburg. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €550 tot doorgaans €3300. Onderzoek doen naar de juni 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Voorburg (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze circa €1725.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2475.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€225, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Alpha InnotecLWV 122R3-HV 12-39 KW€2200,-
LennoxEcolean EAR0812SM450 KW€6150,-
AirwellPAC-BT-UI-10-16KW-H11+PAC-BT-UE-10KW-H119 KW€2200,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een aangenaam wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Voorburg aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor zorg je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren leidt tot een gezond binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar wel stroom. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Park Veursehout, Prinsenhof, ’t Lien en omgeving, Stompwijk, Leidschendam-Centrum, De Heuvel en omgeving, Damsigt en omgeving, Essesteijn, Voorburg Midden, Bovenveen, Voorburg Noord, Voorburg West.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!