Warmtepomp Leidschendam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Leidschendam? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en duurzame wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €280,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario profiteer je van een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van verscheidene aspecten. Hierna check je praktische info over een warmtepomp kopen in Leidschendam.
warmtepomp-installateur-2261

 • Helemaal van het gas af
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcodegebied2261
Netnummer070 (+3170)
Gasgebruik M31230 M3
Stroom-gebruik kWh2570 kWh
Gemiddelde energiekosten€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Leidschendam

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Er is keuze uit honderden systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Leidschendam kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Leidschendam? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. deze website vind jij waardevolle erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2261).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als soort woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand tref jij toepasbare gegevens m.b.t. populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Leidschendam heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je bespaart al snel €290,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.500 en €22.300. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elk model heeft weer individuele kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.775 en €5.425 bij een verwarmingsmonteur uit Leidschendam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-leidschendam

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie heb jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €7800. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2100. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door verscheidene zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €23200Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€15000 – €20000Kan ook koelen
Lucht-lucht€5000 – €6550Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4300 – €7000Weinig onderhoud, verbruikt veel stroom
Hybride€2625 – €5900Geschikt voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Leidschendam gebruikt om en nabij 1230 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een maatschappij als Eneco of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing komt uit tussen de €280 tot €305. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €155 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€661
Buitenlucht2375kWh€449€212
Bodemwarmte1850kWh€317€344
Hybride1500 kWh + 600 M3€483€178

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Leidschendam?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er gelden verschillende randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. De installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Leidschendam-Voorburg?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan hebben we de duurzame groene lening van je gemeente Leidschendam-Voorburg. Het gaat om een speciale lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.leidschendam-voorburg.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Leidschendam. De omvang van de subsidie komt tot stand door het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €750 tot doorgaans €3750. Informeren naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Leidschendam (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je plusminus €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je pakweg €1975.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ongeveer €2375.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Alpha InnotecLWV 122R3-WR 2.1-1-39 KW€2200,-
LennoxEcolean EAR0672SM444 KW€5550,-
AirwellPAC-BT-UI-4-8KW-H11+PAC-BT-UE-8KW-H116 KW€1900,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een gezond leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Leidschendam aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zo voorkom je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Een solide isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie betekent een optimaal leefklimaat zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. De gevraagde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Park Veursehout, Prinsenhof, ’t Lien en omgeving, Stompwijk, Leidschendam-Centrum, De Heuvel en omgeving, Damsigt en omgeving, Essesteijn, Voorburg Midden, Bovenveen, Voorburg Noord, Voorburg West.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!