Warmtepomp Den Hoorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Den Hoorn? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een zuinige en verantwoorde methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €235,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan krijg je een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal facetten. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Den Hoorn.
warmtepomp-installateur-1797

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Snel terugverdiend

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1797
Netnummer0222 (+31222)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Den Hoorn

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden diverse systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Den Hoorn kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Den Hoorn? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van onze tool vergelijk jij eenvoudig installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1797).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem benut de energie uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Hierna bekijk je veelzijdige gegevens over beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Den Hoorn kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.300 en €19.800. We gaan verder in op 4 verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elke leverancier wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.100 en €5.900 bij een verwarmingsmonteur uit Den Hoorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-den-hoorn

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Echter, je realiseert veel lagere gaskosten. Met behulp van ISDE subsidie behaal jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €7400. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €3300. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van velerlei onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €25000Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€15200 – €20100Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4600 – €7350Verwarmen en koelen
Lucht-water€5400 – €6750Ruimte subsidie, veel stroom benodigd
Hybride€2600 – €6300Interessante prijzen

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Den Hoorn gebruikt ong. 1450 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Greenchoice of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing ligt tussen de €235 tot €400. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €160 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€710
Buitenlucht2500kWh€497€213
Bodemwarmte2000kWh€355€355
Hybride1350 kWh + 400 M3€533€178

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Den Hoorn?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren verschillende voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie is actief naast jouw moderne CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Texel?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening bij gemeente Texel. Het is een unieke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.texel.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Den Hoorn. Hoeveel je krijgt hangt samen met het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €900 tot ongeveer €3250. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Den Hoorn (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze pakweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze om en nabij €1850.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal ong. €2325.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Alpha InnotecKHZ LW60/3005 KW€1800,-
Itho DaalderopWPU-45I-5G5 KW€2800,-
AermecNRL0330HL49 KW€6050,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Onderstaand tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Den Hoorn aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren leidt tot een aangenaam leefklimaat zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door verwarmen en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!