Warmtepomp De Cocksdorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in De Cocksdorp? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een voordelige en duurzame benadering om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en de potentiële besparing ligt op €205,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan krijg je een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen diverse facetten. In het volgende kopje tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in De Cocksdorp.
warmtepomp-installateur-1795

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Meer leefcomfort
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Lagere energierekening

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode-regio1795
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in De Cocksdorp

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat tal van versies. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Cocksdorp kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt jouw huis en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in De Cocksdorp? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij onze tool vind jij direct erkende installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1795).
 2. Specificeer de woning. Zaken als soort woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp onttrekt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Verderop check jij handige informatie aangaande populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in De Cocksdorp heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.300 en €15.500. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw traditionele gasketel. Een betaalbare manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.125 en €7.100 bij een verwarmingsmonteur uit De Cocksdorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-cocksdorp

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het betekent een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een hoge subsidie profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €7300. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €3200. De totaalprijs hangt af van diverse factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €24500Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€14500 – €24900Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4350 – €6600Kan ook als airco werken
Lucht-water€3650 – €6175Koelende functie, verbruikt veel stroom
Hybride€2450 – €6600Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in De Cocksdorp verbruikt ong. 1450 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Energiedirect of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing schommelt tussen €215 tot €320. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €185 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1000m3€708
Buitenlucht2300kWh€481€227
Bodemwarmte1625kWh€340€368
Hybride1600 kWh + 575 M3€517€191

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in De Cocksdorp?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. We hanteren een stuk of wat zaken: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Texel?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario hebben we een speciale groene lening bij gemeente Texel. We hebben het over een een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.texel.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie De Cocksdorp. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €975 tot doorgaans €3700. Benieuwd naar de huidige subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming De Cocksdorp (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) verstrekken ze circa €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je om en nabij €1725.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij om en nabij €2075.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecLW 251A-LUX 2.020 KW€3300,-
Itho DaalderopBWP20+SVV900 KW€2500,-
AermecNRL0280HL38 KW€4950,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een optimaal wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice De Cocksdorp aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor zorg je dat de warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren resulteert in een optimaal leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door verwarmen en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!