Warmtepomp Den Burg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Den Burg? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie neemt energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een zuinige en duurzame wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing loopt op tot €285,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval heb je recht op een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door verscheidene facetten. Verderop vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Den Burg.
warmtepomp-installateur-1791

 • Minder CO-2 belasting
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Je woning van het gas af
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1791
Netnummer0222 (+31222)
Gasgebruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Den Burg

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Er is keuze uit verscheidene toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Den Burg biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt de woonruimte en biedt advies op maat. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Den Burg? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door middel van de warmtepomp-vergelijker check je vandaag nog de beste installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1791).
 2. Specificeer de woning. Onder andere soort huis, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Binnen 5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. In de volgende paragraaf tref je praktische toelichtingen m.b.t. actuele warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Den Burg kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €330,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.100 en €14.200. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elke vorm wordt gekenmerkt door kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.700 en €4.425 bij een verwarmingsmonteur uit Den Burg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-den-burg

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Dat is niet voor niets, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. interessante subsidies krijg je een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €5900. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €2800. De factuur wordt bepaald door allerlei zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €23300Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€13500 – €21100Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3600 – €6325Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3900 – €6125Lage installatiekosten, geplaatst met buitenunit
Hybride€2475 – €5500Snelle terugverdientijd

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Den Burg gebruikt ongeveer 1450 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een energiemaatschappij als Essent of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €240 tot €315. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €195 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1025m3€705
Buitenlucht2800kWh€458€247
Bodemwarmte1800kWh€317€388
Hybride1400 kWh + 500 M3€494€212

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals lucht van buiten of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Den Burg?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn enkele van deze vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Texel?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval kan je kiezen voor de duurzame groene lening bij de gemeenten Texel. Kort gezegd een tijdelijke lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.texel.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Den Burg. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het type en het vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €725 tot maar liefst €1650. Benieuwd naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Den Burg (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) vergoeden ze circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je circa €1825.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij ongeveer €2175.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€125, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Alpha InnotecLW 140A-LUX 2.012 KW€2500,-
Itho DaalderopWPU 55CO ETECK (03-00139)6 KW€2800,-
AermecCL100H17 KW€2850,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een optimaal klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Den Burg aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan voorkom je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie mondt uit in een aangenaam leefklimaat zonder energieverspilling. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken komt voort uit de CV-installatie en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel stroom. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!