Warmtepomp De Koog

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in De Koog? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een economische en milieuvriendelijke oplossing om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €285,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario profiteer je van een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene aspecten. Op deze pagina vind je meer info over een warmtepomp kopen in De Koog.
warmtepomp-installateur-1796

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1796
Netnummer0222 (+31222)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in De Koog

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Er bestaan tal van oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Koog kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in De Koog? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door de warmtepomp-vergelijker lees jij in korte tijd (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1796).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als soort woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp neemt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan als er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de mate van isolatie. Hierna lees jij praktische info omtrent populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in De Koog heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €275,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €6.400 en €20.300. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elk systeem heeft weer individuele eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.375 en €4.875 bij een verwarmingsmonteur uit De Koog (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-koog

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een significant lagere energierekening. Met behulp van een flinke subsidie profiteer jij van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €6100. Een hybride opstelling is er vanaf €3100. Het prijskaartje wordt bepaald door velerlei facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €24800Veel vermogen, erg duur
Water-water€13200 – €22500Beste rendement
Lucht-lucht€5100 – €6850Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4500 – €6875Aansluitbaar op CV, veel stroomverbruik
Hybride€2175 – €5450Snel te plaatsen

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in De Koog verbruikt pakweg 1450 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €230 tot €380. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €140 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1250m3€709
Buitenlucht2750kWh€489€220
Bodemwarmte2075kWh€347€362
Hybride1450 kWh + 425 M3€525€184

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in De Koog?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen enkele van deze vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij wordt aangesloten op jouw normale gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Texel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval is er de erkende groene lening bij gemeente Texel. Kort gezegd een unieke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.texel.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, meestal is er de ISDE-subsidie De Koog. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €650 tot ongeveer €2950. Informeren naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming De Koog (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze ong. €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf ong. €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Alpha InnotecLW 310A-LUX2.025 KW€3800,-
Itho DaalderopBWP20+SVV1500 KW€2650,-
AermecNRL0300HL44 KW€5550,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een aangenaam binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice De Koog aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat warme lucht je huis weer verlaat. Een solide isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren draait uit op een gezond klimaat in huis zonder energieverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door onze verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!