Warmtepomp Oudeschild

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Oudeschild? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een voordelige en verantwoorde methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €240,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van meerdere factoren. Als je iets verders scrollt ontdek je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Oudeschild.
warmtepomp-installateur-1792

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Eenvoudig te programmeren
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1792
Netnummer0222 (+31222)
Gasgebruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oudeschild

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit velerlei onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oudeschild kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt het verblijf en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Oudeschild? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl lees je in enkele stappen verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1792).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat profiteert van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door bouwjaar en isolatie. Op deze pagina bekijk jij veelzijdige gegevens met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Oudeschild kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm sanitair water met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart al snel €285,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.700 en €23.800. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat heeft relevante kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.100 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Oudeschild (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oudeschild

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het mondt uit in veel minder stookkosten. Geholpen door actuele subsidies krijg je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €6400. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2000. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door meerdere variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €26400Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€17500 – €24100Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5300 – €7050Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4550 – €6975Lage installatiekosten, veel stroom benodigd
Hybride€2100 – €6350Combinatiesysteem

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Oudeschild gebruikt ong. 1450 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing ligt tussen de €210 tot €340. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €135 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€706
Buitenlucht2325kWh€466€240
Bodemwarmte1800kWh€325€381
Hybride1300 kWh + 600 M3€501€205

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Oudeschild?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw traditionele HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Texel?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan hebben we de unieke groene lening in de gemeente Texel. Het is een aantrekkelijke lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.texel.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Oudeschild. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €525 en lopen op tot wel €2400. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oudeschild (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) ontvang je om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze pakweg €1625.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij circa €2300.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecLW 180A-HT 215 KW€2800,-
Itho DaalderopWPU 65CO ETECK (03-00140)7 KW€2800,-
AermecCL150H21 KW€3250,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een aangenaam wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Oudeschild aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee voorkom je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren zorgt voor een gezond wooncomfort zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit de verwarming en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!