Warmtepomp De Waal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in De Waal? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en je profiteert van een besparing tot wel €225,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met verscheidene aspecten. Als je iets verders scrollt lees je praktische info over een warmtepomp kopen in De Waal.
warmtepomp-installateur-1793

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Ook koelen is mogelijk
 • Diverse erkende installateurs
 • Onderhoudsarme investering
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcodegebied1793
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in De Waal

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met honderden systemen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Waal kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in De Waal? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Op basis van de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij bruikbare (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1793).
 2. Specificeer de woning. Zoals type en leeftijd huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Bijgaand bekijk je handige toelichtingen m.b.t. de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in De Waal kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €295,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €4.100 en €18.600. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elk systeem heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.150 en €6.650 bij een verwarmingsmonteur uit De Waal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-waal

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Echter, het leidt tot veel minder stookkosten. Aan de hand van ISDE subsidie heb je een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €7700. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2900. De factuur wordt gecalculeerd door meerdere factoren als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €25200Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€16600 – €24800Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3650 – €6825Lage aanschafprijs
Lucht-water€4700 – €7125Gemakkelijk plaatsen, veel stroomverbruik
Hybride€2200 – €6450Ook voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in De Waal verbruikt ong. 1450 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energieleverancier als Greenchoice of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing fluctueert tussen de €260 tot €390. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €165 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€707
Buitenlucht2350kWh€474€233
Bodemwarmte1650kWh€332€375
Hybride1300 kWh + 525 M3€509€198

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in De Waal?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een paar voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem is actief naast jouw huidige CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Texel?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval kan je profiteren van een speciale groene lening bij de gemeenten Texel. Het is een tijdelijke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.texel.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie De Waal. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €675 tot doorgaans €3800. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming De Waal (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) heb je recht op ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je plusminus €1600.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal pakweg €2475.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Alpha InnotecLW 180A-LUX 2.015 KW€2800,-
Itho DaalderopWPU 75CO ETECK (03-00141)8 KW€2800,-
AermecCL200H30 KW€4150,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een comfortabel klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice De Waal aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren draait uit op een comfortabele leefomgeving zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van het energiegebruik vloeit voort uit de CV-installatie en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van elektriciteit. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!