Warmtepomp Wijnaldum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Wijnaldum? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie gebruikt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een voordelige en ecologische wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €240,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan ontvang je een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal facetten. Als je iets verders scrollt vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Wijnaldum.
warmtepomp-installateur-8857

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Hoog rendement

ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Postcode-regio8857
Netnummer0517 (+31517)
Gas-verbruik M31290 M3
Stroomverbruik kWh2460 kWh
Gemiddelde energierekening€140,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Wijnaldum

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Je kan kiezen uit meerdere versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wijnaldum kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Wijnaldum? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van deze pagina ontdek jij zonder moeite de beste installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8857).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Na 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje bekijk je actuele aanbevelingen omtrent populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wijnaldum heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en de potentiële besparing ligt op €190,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.900 en €23.900. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk type installatie heeft zijn eigen kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasketel. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.475 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Wijnaldum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wijnaldum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het leidt tot een fors lagere energierekening. Door middel van de huidige subsidies krijg jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €7000. Een hybride opstelling is er vanaf €3400. De factuur wordt vastgesteld door verscheidene onderdelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €23000Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€17500 – €24000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3550 – €6950Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5400 – €6850Ruimte subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2425 – €6500Niet volledig van het gas af

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Wijnaldum gebruikt om en nabij 1290 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing ligt tussen de €230 tot €395. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €200 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1025m3€732
Buitenlucht2500kWh€476€256
Bodemwarmte2000kWh€329€403
Hybride1475 kWh + 600 M3€512€220

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wijnaldum?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende eisen: een top-isolatie (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem sluit je aan op jouw reguliere gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Harlingen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je kiezen voor de interessante groene lening bij gemeente Harlingen. Kort gezegd een speciale lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.harlingen.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, normaal is er de ISDE-subsidie Wijnaldum. De hoogte van dit bedrag hangt af van het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €625 tot wel €1850. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Wijnaldum (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: de installatie is nieuw, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op zo’n €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op om en nabij €1925.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij circa €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GallettiLCX 062HQ42 KW€5500,-
TraneCXAM 023 SE CAP42 KW€5350,-
Fujitsu AtlanticExcellia A.I. 11F10 KW€2300,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Wijnaldum aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Dan zorg je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren resulteert in een prettig wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van het energiegebruik vloeit voort uit de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Harlingen, Midlum, Wijnaldum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!