Warmtepomp Soesterberg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Soesterberg? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een voordelige en ecologische wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan een aantal verschillende variabelen. In het volgende kopje ontdek je verdere details over een warmtepomp kopen in Soesterberg.
warmtepomp-installateur-3769

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Toekomstbestendig
 • Onderhoudsarme investering
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieUtrecht
GemeenteSoest
Postcode-regio3769
Netnummer0346 (+31346)
Gasgebruik M31530 M3
Stroom-verbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Soesterberg

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt verscheidene installaties. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Soesterberg kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Soesterberg? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker lees jij moeiteloos leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3769).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. In de paragraaf hierna vind je bruikbare info omtrent de diverse warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Soesterberg kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en heet water uit de kraan op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en de potentiële besparing ligt op €245,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.400 en €22.100. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het onderscheid is de input van energie. Elk model heeft weer individuele voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.200 en €7.100 bij een verwarmingsmonteur uit Soesterberg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-soesterberg

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is primair een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een significant lagere energierekening. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie haal je een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €5800. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €3300. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door verscheidene randvoorwaarden zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €25300Veel vermogen, prijzig
Water-water€15200 – €25000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5400 – €6750Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5500 – €7500Hoge subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2200 – €5100Snel te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Soesterberg gebruikt ongeveer 1530 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier als Engie of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing ligt tussen de €210 tot €320. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €125 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€730
Buitenlucht2475kWh€511€219
Bodemwarmte1775kWh€365€365
Hybride1575 kWh + 475 M3€548€183

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Soesterberg?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele van deze randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw bestaande gasketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Soest?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan is er de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Soest. Het is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.soest.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Soesterberg. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €900 tot maar liefst €2150. Interesse naar de maximale subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Soesterberg (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze plusminus €1850.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ongeveer €2375.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€100, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ATAGENERGION M COMPACT 45 KW€1800,-
MDVMHA-V8W/D2N1 + SMK-80CD30GN16 KW€1900,-
Alpha InnotecSW 192H321 KW€3900,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een aangenaam leefklimaat. Hoe werkt dit? Onderstaand kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Soesterberg aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zo zorg je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren zorgt voor een aangename leefomgeving zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in t Hart-Soestdijk, Klaarwater, Boerenstreek, De Eng-Soest-Midden, Smitsveen, Overhees, Soest-Zuid, Soesterberg.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!