Warmtepomp Bunschoten-Spakenburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Bunschoten-Spakenburg? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem haalt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een zuinige en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en het bespaart flink geld, tot wel €230,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan allerlei randvoorwaarden. Op deze pagina check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Bunschoten-Spakenburg.
warmtepomp-installateur-3751

 • Een energieneutrale woning
 • Ook in staat woning te koelen
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Onderhoudsarme investering
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Postcodegebied3751
Netnummer033 (+3133)
Gasgebruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Bunschoten-Spakenburg

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere versies. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bunschoten-Spakenburg kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert het huis en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Bunschoten-Spakenburg? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels onze website tref jij vandaag nog leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3751).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan categorie woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. In circa 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Verderop check jij omvangrijke adviezen die gaan over de type warmtepompenen wat past bij jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Bunschoten-Spakenburg kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart al snel €215,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.800 en €24.400. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder heeft zijn eigen pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige gasketel. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.125 en €6.225 bij een verwarmingsmonteur uit Bunschoten-Spakenburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bunschoten-spakenburg

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een significant lagere energierekening. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 haal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €7300. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2700. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door diverse variabelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €26400Passief koelen, hoge investering
Water-water€17400 – €22500Ook koelende functie
Lucht-lucht€4700 – €7150Lage aanschafprijs
Lucht-water€5200 – €7150Goedkope installatie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2500 – €5100Goed voor EPC waarde

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Bunschoten-Spakenburg verbruikt ongeveer 1460 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een leverancier van energie als Budget Energie of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing varieert van €240 tot €390. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €125 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1000m3€728
Buitenlucht2800kWh€495€233
Bodemwarmte2075kWh€349€379
Hybride1500 kWh + 550 M3€531€197

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bunschoten-Spakenburg?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Bunschoten?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening bij de gemeenten Bunschoten. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.bunschoten.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Bunschoten-Spakenburg. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €675 tot plusminus €3050. Benieuwd naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Bunschoten-Spakenburg (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) vergeven ze zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1625.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij pakweg €2050.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€250, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
AT-TECAWP3-11B11 KW€2900,-
MDVMHA-V4W/D2N1 + SMK-80CD30GN14 KW€1700,-
Alpha InnotecSW 142H315 KW€3300,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Bunschoten-Spakenburg aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren mondt uit in een optimale leefomgeving zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!