Warmtepomp Lage Vuursche

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Lage Vuursche? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een relatief goedkope en ecologische oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €180,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van verscheidene randvoorwaarden. In het volgende kopje vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Lage Vuursche.
warmtepomp-installateur-3749

 • Duurzame investering
 • Kan ook dienen als koeling
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Weinig onderhoud nodig
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieUtrecht
GemeenteBaarn
Postcode-regio3749
Netnummer035 (+3135)
Gas-gebruik M31640 M3
Stroomgebruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Lage Vuursche

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Er bestaan tal van toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lage Vuursche kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter bestudeert jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Lage Vuursche? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door de warmtepomp-vergelijker tref je zonder moeite (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3749).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina lees je uitgebreide toelichtingen aangaande actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Lage Vuursche kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €345,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.600 en €11.800. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elk apparaat wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.475 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit Lage Vuursche (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lage-vuursche

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €6900. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €3400. Het prijskaartje is afhankelijk van meerdere variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €24000Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€14400 – €21100Kan ook koelen
Lucht-lucht€3600 – €7475Redelijk betaalbaar
Lucht-water€3550 – €6975Aansluitbaar op CV, verbruikt veel stroom
Hybride€2025 – €6650Gemakkelijk te plaatsen

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Lage Vuursche gebruikt plusminus 1640 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier van energie als Eneco of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing schatten we op €240 tot €380. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €160 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1100m3€727
Buitenlucht2725kWh€487€240
Bodemwarmte2100kWh€342€385
Hybride1550 kWh + 475 M3€523€204

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Lage Vuursche?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. We onderscheiden verschillende mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt feitelijk samen met jouw traditionele HR-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Baarn?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan hebben we de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Baarn. We hebben het over een een speciale lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.baarn.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Lage Vuursche. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €775 tot wel €2000. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Lage Vuursche (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je plusminus €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op om en nabij €1775.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal pakweg €2450.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€175, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
AT-TECAWP2-6B6 KW€2800,-
MDVMGC-V16W/D2RN113 KW€2450,-
Alpha InnotecSW 122H314 KW€3200,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een aangename leefomgeving. Hoe werkt dit? Onderstaand is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Lage Vuursche aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte verloren gaat. Een solide isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren mondt uit in een aangenaam binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door de verwarming en warm water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van elektriciteit. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Baarn, Baarn-Noord, Eemdal en Eemland, P.H.W.park, Buitengebied, Lage Vuursche.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!